10/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Animasyon dizi Madagascar: A Little Wild’ın ilk non-binary karakteri Odee the Okapi, dizinin onur temalı Whatever Floats Your Float bölümünde hikayeye dahil oluyor. Odee’yi non-binary oyuncu Ezra Menas seslendiriyor.

“Madagascar: The Little Wild”ın ilk non-binary karakteriyle tanışın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HULU’nun animasyon dizisi Madagascar: A Little Wild’ın yeni sezonu yayınlandı.

Dizinin yeni sezonunda izleyenleri yeni karakter Odee bekliyor. Nesli tükenmekte olan ve zürafa ve zebraya benzeyen okapi türünde non-binary bir karakter olarak yazılan Odee, dizinin onur temalı “Whatever Floats Your Float” isimli  altıncı bölümünde hikayeye dahil oluyor.

Ekip Hayvan Onur Yürüyüşü’ne hazırlanırken Zebra Marty, hem zebra hem de zürafa özellikleri taşıdığı için Odee’ye uygun bir duba bulmakta zorlanıyor. Odee “Kim olduğumuzla onur duyduğumuz sürece ne olduğumuz önemli değil” diyor.

Odee’nin Alana Da Fonseca tarafından kaleme alınan karakter şarkısı ise şöyle diyor: “Gördüğünden çok daha fazlasıyım / Tek bir tarif yok / Bu yüzden sen sensin ve ben de benim / Öyleyse hadi bizi kutlayalım / Hepinizin gurur duyduğunu göreyim.”

Odee’yi non-binary oyuncu Ezra Menas seslendiriyor. Menas verdiği röportajda çocukken televizyonda ne kadar az LGBTİ+ temsil gördüğünü belirterek Odee’nin önemini şöyle paylaşıyor:

“Bunu çocukken görseydim ne yapardım bilmiyorum. Biz ‘erkekseniz yolunuz bu, kadınsanız yolunuz şu’ diye ikili cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rolleri klişeleri ile büyüdük. Kendimi çok yalnız hissettiğim deneyimlerim var çünkü çocukken non-binary olduğumu bilmiyordum. Sanırım çocukken Odee’yi ve arkadaşlarının Odee’ye gösterdiği ilgiyi izlemek, kendimi daha az izole hissetmemi sağlardı.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam