19/03/2013 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ’deki Öğrenci Kongresinde, Marmara Üniversitesi Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu adına Özgür Burak katılımcı Delegelere seslendi.

MadiMar, Üniversite Kongresine Katıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ODTÜ’deki Öğrenci Kongresinde, Marmara Üniversitesi Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu adına Özgür Burak katılımcı Delegelere seslendi.
ODTÜ’de gerçekleştirilen (15 Mart) Öğrenci Kongresinde, Marmara Üniversite Delegelerinden Özgür Burak, MadiMar Marmara Üniversitesi Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu adına katılımcı Delegelere seslendi. 100’den fazla Öğrenci Topluluğunun katıldığı Kongrede, Toplumsal Hayat’ta LGBT bireylerin yaşadığı sorunları dikkat çekildi ve toplumsal bilincin arttırılması yönelik dayanışma çağrısında bulunuldu. Ayrıca Kongrede YÖK, Hükümet Politikaları, Anayasa Yazım Süreci,  Üniversitelerde Bilim, Sanat ve Kültürel yaşam hakkından konuşuldu.
 
Marmara Üniversitesi Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu “MadiMar”ın kongreye sunduğu bildirinin tam metni şöyle:
 
 “Hepimiz içerisinde eğitim aldığımız, yaşadığımız üniversitelerin sahip olduğu atmosferi biliyoruz. Genel çoğunluktan farklı bir kimliğe sahip olduğunuzda ise bu ağır atmosfer bir sis olarak üzerimize çöküyor. Ben Marmara Üniversitesi Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtı Öğrenci topluluğu MadiMar adına bu toplantıya katılıyorum.
 
İnsanların en temek hakkı olan ’’Yaşam Hakkı’’ cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin heteroseksist düzene aykırı olmasından dolayı hiçe sayılıyor. Cinayete kurban gidildiğinde müştekinin LGBT olması sanık için hafifletici sebep kabul ediliyor. Trans bireyler, cinsiyet kimlikleri ikili cinsiyet algısını yıktığı için eğitim, sağlık, barınma vb. haklarından mahrum bırakılıyor. LGB bireylerin cinsel yöneliminden dolayı istihdam hakları gasp ediliyor.
 
LGBT bireylerin Yönelim ve Kimlikleri sebebiyle bugün toplumda kutsal kabul edilen "aile kurumu", nefret cinayeti kurumuna dönüşüyor. Tüm bu sebeplerden dolayı üniversitelerde LGBT hareketlerini desteklemenizi istiyoruz ve tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinin doğal kimlikler olduklarını topluma anlatılmasında dayanışma içinde olmayı teklif ediyoruz.
 
Türkiye’de son yıllarda öğrenciler üzerinde artan baskılara sessiz kalan, akademik özgürlüklere yapılan müdahaleler karşısında geri planda kalmayı tercih eden üniversite yönetimlerinin, ülke yönetimini elinde bulunduranlara yakın ve güzel görünmek amacıyla yaptıkları bildirileri ayrıca KCK adı altında hizaya sokulmaya çalışan Kürt siyasetçilere, Ergenekon’la ilişkilendirilen gazetecilere, en temel haklardan biri olan "parasız eğitim" talebinde bulunan öğrencilere karşı yürütülen sistematik hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz ve devlet tarafından mağdurlaştırılan herkesle dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz.”

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam