23/03/2012 | Yazar: Cenk Erdem

9 Ağustos’ta St. Petersburg’da konser verecek olan "gay ikon"u Madonna’dan Rusya’daki eşcinsellere destek.

Madonna Tabuları Yeniden Yıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’da belediye başkanının, yetişkin olmayanlara eşcinsellik propagandası yapanların 33 bin dolara kadar para cezasına çarptırılmasını öngören yasa tasarısını imzalayarak yürürlüğe sokmasının ardından, tüm dünyada LGBT Hakları savunucusu örgütlerden gelen tepkilere Pop kraliçesi Madonna’dan destek geldi.
 
9 Ağustos’ta St. Petersburg’da konser verecek Madonna’nın, facebook sayfasındaki açıklamaları muhafazakarları ayağa kaldırdı.
 
“Ben bir özgürlük savaşçısıyım, gösterilerim, şarkılarım, yaptığım iş, sanatım, hepsi ifade özgürlüğü için”, diyen Madonna, eşcinselleri desteklemek ve baskı altında hisseden herkese güç ve ilham vermek üzere St.Petersburg’a geleceğini de ekleyince, sosyal medyada tüm dikkatleri yeniden kısa bir süre önce yürürlüğe giren bu yasaya çekmiş oldu.
 
Madonna pop müzik dünyasının en ünlü eşcinsel ikonlarından biri olarak gösteriliyor ve son videosu “Girl Gone Wild” ile de yine eşcinsel göndermeler yapıyor.
 
Dünyanın en çok kazanan erkek modelleri Simon Nessman,Jon Kortajarena, Rob Evans, ve Sean O’Pry’ın rol aldığı videoda, tıpkı 1990 yılında MTV tarafından yasaklanan videosu “Justify My Love” ile olduğu gibi siyah beyaz bir video ile yine cinsellik konusunda sınır tanımıyor.
 
Sanatçının yeni albümü MDNA tüm dünya ile aynı anda 26 Mart’ta ülkemizde de piyasaya çıkıyor. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam