03/11/2017 | Yazar: Kaos GL

Hapiste Kadın Ağı, hapishanelere ücretsiz ped sağlanması için politikacılar ve meslek odaları ile görüştü.

Mahpuslara ücretsiz ped hakkı Adalet Bakanlığı’na taşınacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hapiste Kadın Ağı, hapishanelere ücretsiz ped sağlanması için politikacılar ve meslek odaları ile görüştü.

Mahpuslara ücretsiz ped sağlanması sosyal medya kampanyasını 21 Haziran’da başlatan Hapiste Kadın Ağı, taleplerini 1 Kasım Çarşamba günü milletvekilleri ve meslek odalarına taşıdı. Son sosyal medya çalışmasını #pedhaktır hastagiyle 31 Ekim günü gerçekleştiren Hapiste Kadın Ağı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan randevu talep ettiklerini ancak yanıt gelmediğini daha önce KaosGL.org’a aktarmıştı.

Hapiste Kadın Ağı, görüşme talebine olumlu yanıt veren Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ve meslek odaları ile görüştü.

Hapiste Kadın Ağı, görüştüğü kurumlara kadın mahpusların sorun ve ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyan tüm mahpusların ücretsiz pede erişiminin önemini anlattı ve bu hakkın mevzuat kapsamında güvenceye alınmasını istedi.

Meclis İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu konuyu Adalet Bakanlığı’na taşıyacak

Hapiste Kadın Ağı, Meclis İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu adına görüşen AKP vekili Mehmet Metiner, konunun Adalet Bakanlığı’nın gündemine taşınacağını ve regl olan tüm mahpuslar için ücretsiz ped ihtiyacının, kalıcı olarak karşılanması için en kısa zamanda çözüm üretileceği sözünü verdiğini belirtti.

Siyasi parti ve meslek odaları temsilcileri kampanyayı destekleyecek

Siyasi partilerden CHP adına Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile HDP adına ise aynı zamanda MİHK Cezaevi Alt Komisyonu üyesi olan Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile görüşen Hapiste Kadın Ağı, her iki parti temsilcisinin de kampanyanın destekçisi olduklarını belirttiklerine dikkat çekti.

Görüşmelerde ilgili meslek odalarından Türk Tabipler Birliği (TTB) ortak çalışma sözü verirken, Türkiye Barolar Birliği (TBB) de kampanyayı destekleyeceğini belirtti. Yapılan görüşmelerden biri de TİHEK ile gerçekleşti. TİHEK konuyu inceleyeceklerini ve pede erişim hakkının insan hakları başlığında ele alınabilecek bir konu olduğu sonucuna varırlarsa, destek olabileceklerini ve gerekli çalışmaların başlatılabileceğini belirtti.

“Süreci takip edeceğiz”

Hapiste Kadın Ağı olumlu geçen görüşmelerin ardından süreci takip etmeye ve ihtiyaç duyan herkesin pede ve diğer hijyen malzemelerine erişiminin sağlanması için talepler oluşturmak devam edeceklerini bildirdi.


Etiketler: kadın
İstihdam