18/07/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Makedonya Parlamentosu, evliliği yalnızca kadın ile erkek arasında bir birlik olarak tanımlayacak Anayasa değişikliğine yeşil ışık yaktı.

Makedonya evlilik tanımını daraltmaya hazırlanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Makedonya Parlamentosu, evliliği yalnızca kadın ile erkek arasında bir birlik olarak tanımlayacak Anayasa değişikliğine yeşil ışık yaktı.
 
İktidar koalisyonunun önerdiği Anayasa değişikliği dün Parlamento’daki 123 vekilden 82’si tarafından kabul edilerek onaylandı. Hükümetin değişiklikle ilgili tasarıyı 10 gün içerisinde Parlamento’ya sunması gerekiyor.  
 
“Geleneksel değerler” Makedonya’da da iş başında!
 
İktidardaki İç Makedon Devrimci Örgütü – Makedonya’nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi’nden (VMRO-DPMNE) bir sözcü, eşcinsel çiftlerin evlenme ve evlat edinme haklarını yok sayan değişikliğin “evliliğin geleneksel, ailevî ve dinî değerlerini korumayı” amaçladığını belirtti.
 
Kaos GL Derneği’nin oluşturduğu Homofobi ve Transfobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın Makedonya üyesi Kocho Andonovski, değişime karşı durmak isteyenlerin eninde sonunda başarısızlığı uğrayacağını söyleyerek Hırvatistan örneğini verdi:
 
“Bu, yalnızca kalabalıkların ilgisini çekip dikkati gerçek sorunlardan uzaklaştırma çabası. Bu değişikliğin LGBT toplumu üzerinde uzun ve korkunç bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Hırvatistan da geçen yıl Anayasasını değiştirdi ama 3 gün önce medenî birlikteliği kabul etti. Benim için adının ne olduğundan ziyade kazanılan haklar önemli.”
 
Üsküp’teki Aziz Cyril ve Methodius Üniversitesi’nin toplumsal cinsiyet çalışmaları da geçtğimiz ay yerini “aile çalışmaları” derslerine bırakmıştı.  

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam