24/05/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Malezya’da viral olan nefret kampanyasının ardından hükümet, 11 mağazada toplam 164 gökkuşağı renkli Swatch saate el koydu. Swatch, gökyüzündeki gökkuşağını nasıl engelleyeceksiniz, diye sordu.

Malezya’da yetkililer gökkuşağı renkli Swatch saatlerine el koydu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Malezya’da yetkililer, Swatch’un LGBTİ+ Onur Ayı’nı kutlamak için piyasaya sürdüğü saatlere el koydu. 13-14 Nisan tarihlerinde on bir mağazayı dolaşan ve 164 saate el koyan yetkililere ilk tepki Swatch’un yöneticilerinden Nick Hayek’ten geldi.

Hayek, “Gökkuşağı renklerinin kullanıldığı, barış ve sevgi mesajı taşıyan saat koleksiyonumuzun birilerine zarar vereceği iddiasına karşı çıkıyoruz. Aksine, Swatch her zaman yaşam sevinci mesajı veriyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Malezya semalarında yılda defalarca ortaya çıkan doğal gökkuşağına nasıl el koyacağını merak ediyoruz" dedi.

Swatch, saat stoklarını yenileyerek ve Malezya’da satmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

Karar sosyal medyada örgütlenen nefret kampanyasından çıktı!

Saatlerin toplanması yönündeki karar bir sosyal medyada örgütlenen bir nefret kampanyasının ardından verildi. Bir Facebook kullanıcısı, Swatch’un Gökkuşağı Koleksiyonu saatlerinin ülkede satıldığını, mağazaların bu saatleri atması gerektiğini yazdı. Paylaşımın viral olmasının ardından hükümet saatleri toplatmaya başladı.

Malezya’da LGBTİ+ haklarını savunan JEJAKA, Twitter'da yaptığı açıklamada kararı kınadı, “Çeşitliliğin ve kabulün teşvik edilmesinden yanayız” dedi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam