19/04/2011 | Yazar: KAOS GL

Malezya'da okulda öğretmenleri tarafından

Malezya'da 'Efemine' Çocuklara 'Erkeklik' Kursu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Malezya'da okulda öğretmenleri tarafından efemine tavırlar sergilediği tespit edilen 66 çocuk erkek davranışları konusunda rehberlik hizmeti alacakları bir kursa gönderildi.
 
LGBT haklarını savunun kuruluşlar, 'yaygın eşcinsel düşmanlığının işareti" olarak niteledikleri kararı kınadı. Nüfusun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu ülkede eşcinsellik yasak.
 
Terengganu eyaletin eğitim sorumlusu Razali Davud öğretmenlerinin dikkatini çeken 13-17 yaşları arasındaki bu öğrencilerin, "kişisel gelişim kursu"na katılacaklarını söyledi.
 
'Geri dönülemez nokta'
Razali, dört gün sürecek kampta öğrencilere fiziksel rehberliğin yanı sıra, dinsel ve yönlendirici dersler verileceğini belirtti. Razali, kampın "çocukları geri dönülmez bir noktaya gelmeden doğru yola döndürme" amacını taşıdığını savundu, "Bu tür efemine davranışlar doğal değil ve ileride çalışmalarını ve geleceklerini etkileyecek" dedi.
 
Razali Davud, kampın zorunluğu olmadığını, öğrencilerin buraya "davet" edildiğini belirterek savunarak, "Kimseyi değişmeye zorlayamayız. Ama seçeneklerinin ne olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bazı efemine çocuklar eşcinsel ya da travesti oluyor. Biz bunu mümkün olduğunca engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.
 
Ülkenin en muhafazakar eyaletlerinden biri olan Terengganu'da İslami değerlerin korunmasına yönelik bazı programlar uygulanıyor. Örneğin, boşanmayı düşünen çiftlere bedava balayı tatili öneriliyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam