21/12/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa’da LGBT-dostu, kapsayıcı bir caminin kurulması Malezya’da resmî mercilerce kınandı.

Fransa’da LGBT-dostu, kapsayıcı bir caminin kurulması Malezya’da resmî mercilerce kınandı.
 
Malezya’nın önde gelen politikacılarından biri, Fransa’da LGBT-dostu, kapsayıcı bir caminin kurulmasının ardından Müslümanları eşcinselliğin yayılmasına karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.
 
“Müslümanlar Eşcinsellere Anlayış Göstermemeli”
Başbakanlık’ta Bakan Yardımcılığı yapan Maşitah İbrahim, eşcinselliğin İslam’da suç olduğunu, Avrupa’ya özenilmemesi gerektiğini söyledi.
 
New Straits Times gazetesine konuşan İbrahim “Sırf eşcinseller için bir cami var diye Müslümanlar onlara anlayış göstermemeli; çünkü eşcinsellik hâlâ büyük bir günah olarak kabul ediliyor,” dedi.
 
“Canları ne istiyorsa yapmak için insan haklarını bahane olarak kullanıyorlar; ama neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmeliyiz.”
 
Bu yılın Mart ayında Maşitah İbrahim, Malezya Eğitim Bakanlığı’nın okul çocuklarına LGBT olmanın sözde “tehlikeleri ve tehditleri”ni aşılayacak bir program başlatacağını açıklamıştı.
 
“Ayrı Cami İhtiyacı Niye?”
Malezyalı Müftü Tan Sri Harussani Zekeriya, LGBT Müslümanlar için ayrı bir cami yapılması ihtiyacını sorgulayarak caminin açılmasını kınadı.
 
Zekeriya şöyle konuştu: “Eşcinsel Müslümanar için ayrı bir ibadethanenin açılması niyetini şüpheli karşılıyorum; çünkü camiye girip ibadet etmeleri engellenmiyor.”
 
“Bu grup için özel bir cami kurma ihtiyacı niye? İslam’da yasaklanmış bir şeyin böyle teşvik edilmesini bir hayli kınıyorum.”
 
Paris’teki cami, “Fransa’daki Eşcinsel Müslümanlar”ın (HM2F) kurucusu Ludovic Lütfi Zahed tarafından 30 Kasım’da açıldı. Camide mevcut Cuma namazlarının yanı sıra yakın zamanda dinî eşcinsel nikâh törenleri düzenlenmesi planlanıyor.
 
Zahed uzun süreli partneri Qiyaam al-Din ile bu yılın başında Güney Afrika’da dinî nikâhla evlendi.
 
Haftaya: İslamiyetin Eşcinsel Düşmanı Olmayan Yorumları

Ludovic Lütfi Zahed ile kurduğu cami ve Müslüman LGBT’ler hakkında yaptığımız röportajı önümüzdeki hafta kaosgl.org’da bulacaksınız. Ayrıca ilk açık eşcinsel imam olarak bilinen Güney Afrika’dan Muhsin Hendricks ile İslamiyet’in LGBT-dostu yorumu hakkında yaptığımız röportajı yayınlayacağız. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam