17/06/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Translar ve interseksler için eğitim politikası 16 Haziran tarihinde uygulamaya kondu.

Malta’da trans ve interseksleri kapsayan eğitim politikası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Malta’da LGBTİ’ler için tam eşitlik yasaları ve uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor. Translar ve interseksler için eğitim politikası 16 Haziran'da uygulamaya kondu.
Politika, bu yıl çıkarılan Cinsiyet İfadesi, Cinsiyet Kimliği, Cinsiyet Özellikleri Yasası’nın bir uzantısı niteliğini taşıyor. Avrupa’da kapsamı bakımında ilk olma özelliği taşıyan uygulama, trans ve interseks çocuklar için birçok ihtiyaca odaklanıyor. Politika ile gizlilik, imkânlarla genişletilmesi, destek, kapsayıcı politikalar, bilgi ve belgelere erişim olanağı dâhil ele alınması gereken durumlar göz önüne alınacak.
 
Politikanın hükümleri tüm okullarda eşit uygulanmaların nasıl bir prosedürle izleneceğini özetliyor. Yasa ve politika belgeleri, trans ve interseks öğrencilerin sorunlarına odaklanıyor ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarına dair devletin yükümlülüğünü vurguluyor.
 
Cinsiyet İfadesi, Cinsiyet Kimliği, Cinsiyet Özellikleri Yasası altında, politikanın hedefleri ile ayrımcılığa karşı uygulamaları güçlendiren Malta Hükümeti, ayrımcılık, taciz dahil ve güvenli, ücretsiz ve çeşitliliği destekleyen bir okul ortamı sağlamayı hedefliyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam