15/10/2019 | Yazar: Ali Erol

AKP’li üyenin Belediye Meclisi’nde sarf ettiği cinsiyetçi ve homofobik nefret söyleminin turnusolü “gökkuşağı” oldu…

Maltepe Belediyesi “LGBT”ye mi hazırlanıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Maltepe Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Mehmet Can Erdündar, “Maltepe’yi daha fazla LGBT’ye hazırlamak. 5 sene Maltepe’nin stratejisi bu” iddiasında bulundu.

İstanbul Son Havadis gazetesinin haberine göre, Maltepe Belediye Meclisi, Ekim ayının ikinci toplantısında 2020 yılının bütçesini belirledi. Performans, Strateji ve Bütçe raporları” üzerine konuşmak için söz alan Mehmet Can Erdündar, “Maltepe’nin 5 yıllık stratejisi ‘Rainbow Cities’e üye olmak. Maltepe’yi daha fazla LGBT’ye hazırlamak. 5 sene Maltepe’nin stratejisi bu” diye konuştu.

Maltepe Belediyesi 2020-2022 Mali Yıllar bütçesini sunan Meclis Üyesi Canan Döner ise, “Tüm vatandaşlarımız için hizmet edebilmek adına bütçemizi oluşturduk” dedi. Canan Döner, eğitim, kültür-sanat, sağlık, ulaşım, çocuk, genç, yaşlı, engelli projelerin sürekliliği ile birlikte “LGBT projelerinin” de sürekliliğinin sağlanacağını anlattı.

Maltepe Belediyesi Bütçe, Stratejik Plan ve Performans Programı’nı savunan CHP Meclis Üyesi Özgür Aksoy da, “dil, din, ırk, cinsiyet ve her türlü ayırımcılığın olmadığı bir Maltepe için bütçe oluşturduklarını” söyledi.

maltepe-belediyesi-lgbt-ye-mi-hazirlaniyor-1

“Şakaya gelmez, zaman kötü”

Maltepe Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri “her türlü ayrımcılığın” olmadığı, “sosyal bir kent” amaçladıklarını anlatırken, AKP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Can Erdündar, twitter hesabından yaptığı “Şakaya gelmez, zaman kötü :))” paylaşımıyla “Maltepe Belediyesi 2020-2022 Mali Yıllar Bütçesi” üzerine “görüş”lerini paylaşmaya devam etti.

Kendisini AK Parti / Maltepe Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi” olarak tanıtan Av. Mehmet Can Erdündar, kişisel twitter hesabından, “Maltepe Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı” ile “Üsküdar Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı” kapaklarının karşılaştırmasını yaptı:

Soldaki Resim CHP’li Maltepe Belediyesi’ nin stratejisi, sağdaki ise AK Parti’li Üsküdar Belediyesi’nin stratejisi. Kapaktan anlaşılacağı üzere Maltepe’de yaşayan, yolu geçen herkesi uyaralım, 4 sene daha strateji bu. Şakaya gelmez, zaman kötü :))”

AKP’li Erdündar’ın “kapaktan anlaşılacağı üzere” dediği “stratejik plan” kapaklarından Üsküdar Belediyesi’nin renkleri puslu bir havayı gösterirken, Maltepe Belediyesi’nin kapağının ise “gökkuşağı” renklerinden oluştuğu görülüyor.

“Gökkuşağı Şehirleri” nedir?

“Gökkuşağı Şehirleri Ağı” ortak yaşam alanlarındaki saygı, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerini temel alıyor. Üyeleri LGBTİ vatandaşlarının yaşadıkları şehirlerde hiçbir ayrımcılığa veya şiddete maruz kalmayacakları sorumluluğunu benimsiyor.

Türkiye’den İstanbul Şişli Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi “Gökkuşağı Şehirler Ağı’na üyeler.

İstanbul Maltepe Belediyesi ise en son resmi twitter hesabından 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nı kutladı: “Her koşulda, Herkese karşı, Herkes için ve daima Sevgi kazanacak!”

SPoD ve Genç LGBTİ+ derneklerinin yerel seçimler için hazırladığı “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü” metnini imzalayan adaylardan dördü 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildi.

Hükümet adına 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi için seçim çalışmaları yürüten İçişleri Bakanı, “İmamoğlu’nun ilk işi belediyenin logosunu LGBT’nin logosu yapmak oldu” diye konuşmuştu.

 

 

 

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam