15/02/2012 | Yazar: Kaos GL

İstanbul’da trans bireylere yönelik ikinci kez kılıçlı saldırı düzenlenmesi üzerine İstanbul LGBTT ve Lambdaistanbul LGBTT Dernekleri Bağlarbaşı Cumhuriyet Polis Karakolu önünde basın açıklaması yapacak.

Maltepe’deki Transfobik Saldırılar Protesto Edilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul’da trans bireylere yönelik ikinci kez kılıçlı saldırı düzenlenmesi üzerine İstanbul LGBTT ve Lambdaistanbul LGBTT Dernekleri Bağlarbaşı Cumhuriyet Polis Karakolu önünde basın açıklaması yapacak.
 
İstanbul Maltepe Sahilyolu’nda Aralık 2011’de de aynı şekilde translara yönelik saldırı düzenlenmiş saldırganlar araçlarıyla yakalanmış ve araçlarının bagajından kılıç, döner bıçağı gibi kesici aletler çıkmıştı.
 
Derneklerden yapılan açıklama şu şekilde:
 
“İstanbul, Maltepe’de kılıçlı kişiler bir kez daha trans arkadaşlarımızın canına kast ettiler. Pazartesi günü iki trans kadını kılıç ve kesici aletlerle yaralayan ve darp eden saldırganlar yakalanamadı. Polisin suçluları yakalamaktaki isteksizliği ve trans kadınlara kestikleri para cezaları da bu şiddeti meşrulaştırmaktadır.
 
Daha 1,5 ay kadar önce Maltepe Sahilyolu’nda bekleyen translara dört kişi kılıç ve satırlarla saldırmış ve 2 trans kadın ağır şekilde yaralanmıştı. Olaydan sonra yaralanan kadınlar ve görgü tanıklarının ifadeleriyle yakalanan saldırganların kullandığı arabanın bagajından kılıç ve kesici aletler bulunmuştu.
 
Translara yönelik nefret suçlarının tavan yaptığı böyle bir dönemde, nefret cinayetlerinin önünü açan bu saldırılara ve polis şiddetine karşı tüm toplumsal hareketlerin ve bireylerin tepki göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle 18 Şubat 2012 Cumartesi günü saat 16.00’da Bağlarbaşı Cumhuriyet Polis Karakolu önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm insan hakları savunucularını bekliyoruz.
 
Bağlarbaşı Cumhuriyet Polis Karakolu adres: Bağlarbaşı Mah. Feyzullah Cad. No: 54 Maltepe
 
Taksim buluşma yeri: İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği saat: 14.00
Telefon: 0 (212) 252 10 88
 
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği”
 
Fotoğraflar: İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam