03/01/2017 | Yazar: Melahat D

‘Yeni yılın ilk haftasında hislerimizi ve dileklerimizi imgeleyerek ifade edecek, dinlenecek, rahatlayacak, yaratıcılığımızı özgür bırakacağız.’

Mandala Çizim Meditasyon atölyesi başvurularınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Yeni yılın ilk haftasında hislerimizi ve dileklerimizi imgeleyerek ifade edecek, dinlenecek, rahatlayacak, yaratıcılığımızı özgür bırakacağız.”

Kaos Kültür Etkinlikleri kapsamında Mandala Çizim Meditasyon atölyesi yapılacak. 7 Ocak Cumartesi günü saat 15.00 ile 18.00 arasında gerçekleşecek atölyede, hazırlanan şablonlarla uygulayıcı eşliğinde mandala uygulaması yapılacak.

Sanat tarihçi Gözde Bulamaç’ın yürütücülüğünde yapılacak atölyeye katılım ücretsiz.

Atölyeye başvurmak için kkm@kaosgl.org adresine isim ve telefonunuzu yazarak başvuru maili atmanız yeterli. Etkinlik mekanı katılımcılara bildirilecek. Etkinlik kontenjanı ise 15 kişi ile sınırlı.

Mandala nedir?

Mandala bilinen en eski dinsel figürlerden biri. Çok çeşitli kültürlerde kullanılıyor. Ayinlerde, meditasyonlarda, terapilerde ve derin düşünmeye yardımcı olarak…
Mandala Sanskritçe’de “çember” anlamına geliyor. “Manda” (enerji-öz) kelimesi ile “la” (kap) kelimesi kullanılarak türemiş. Dolayısıyla “mandala” enerji tutan kap anlamına geliyor. Hislerimizin, dileklerimizin bu kabın içinde olduğunu imgeleyerek kendimizi ifade edebileceğimiz bir uygulama Mandala!

Mandala çizim nedir?

Meditatif bir çizim tekniği. Çizilen mandalalar beynin sağ ve sol lobunu dengeler; düşüncelerimizi, sezgilerimizi bir noktada toplayabilmemizi ve merkezde kalabilmemizi sağlar.

Kaos Kültür Ocak ayı etkinliklerinin tamamına ulaşmak için tıklayınız.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam