28/09/2017 | Yazar: Demhat Aksoy

Manisa’da trans erkek Derin, sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edildi.

Manisa’da trans erkek darp edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Manisa'da trans erkek Derin, sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir trans erkek sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edilerek, tacize uğradı.

19 yaşında olan trans erkek Derin tatil için ailesinin yanına Manisa'ya gitti. Sevgilisiyle görüşen Derin, kız arkadaşının abisi ve erkek kardeşi tarafından bir buçuk saat boyunca darp edildiğini söyledi. Darp edilirken tacize maruz kaldığını ifade eden Derin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

‘Adım Derin Oylum, 19 yaşında Konya'da üniversite okuyorum. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde annem ve erkek kardeşimle yaşıyorum. Babamı 11 yaşında kanserden dolayı kaybettik. Ben bir trans bireyim. Alaşehir'e ailemin yanına yaz tatili nedeniyle izne geldiğim sırada kız arkadaşımın babası ve erkek kardeşi tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde bir buçuk saat boyunca darp ve tacize uğradık. Elmacık kemiğimde kırık olduğunu söylediler ve yüzüm tanınmaz halde… Benim sesimi duyurmanız için desteklerinizi bekliyorum.’

Pembe Hayat Derneği saldırıya uğrayan Derin ile iletişimde olduklarını ve gelişmeleri aktaracaklarını duyurdu. (Pembe Hayat)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam