29/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Mansur Yavaş, TV programında kendisine yöneltilen LGBTİ+ hakları sorusunu yanıtladı: “Hiçbir yönetim karşıdaki insanın yönelimine, cinsel tercihine göre karar veremez, onlara emir veremez, onlara karışamaz. Soylu’nun fantezileri maşallah yani.”

Mansur Yavaş’tan LGBTİ+ hakları sorusuna yanıt: Cumhurbaşkanı 2002’de ne düşünüyorsa aynısını düşünüyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Mansur Yavaş, TV100’de kendisine sorulan LGBTİ+ haklarına ilişkin soruyu yanıtladı.

Candaş Tolga Işık’la “Az Önce Konuştum” programına katılan Yavaş, “Sayın Cumhurbaşkanı gibi düşünüyorum. Şimdiki söylemi değil, aday olduğu zamanki gibi düşünüyorum” dedi. Işık’ın “Sayın Erdoğan’dan bahsediyorsunuz değil mi” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Evet. 2002’de ne söylediyse aynısını düşünüyorum.”

“Hiçbir yönetim karşıdaki insanın yönelimine göre karar veremez, onlara emir veremez”

Yavaş, Işık’ın “Ne söyledi” diye sorması üzerine ise şöyle devam etti:

“Çok sıcak mesajlar vermişti o zaman. Şimdi görüşü değişmiş. Bunu da seçimde kullanıyorlar. Hiçbir yönetim karşıdaki insanın yönelimine, cinsel tercihine göre karar veremez, onlara emir veremez, onlara karışamaz. Biz belediyeye müracaat edip su bağlatanların -biraz amiyane olacak- orasına burasına bakmıyoruz. Biz suyunu bağlayacaksak suyunu bağlıyoruz. Görevimiz neyse onu yapıyoruz. Bunlarla devlet uğraşmaz. Onlara da karışmaz açıkçası.

Yavaş’tan Soylu’ya: “Fantezileri maşallah yani”

“Ama maalesef bunu da şey yaptılar… Hele Soylu’nun söyledikleri, bu da olacak şu da olacak… Fantezileri maşallah yani. Biraz daha anlatırsa kamuoyuna epeyi bir şeyler çıkacak. Lütfen bu konuları kapatsınlar. Bunlar şucu lafları yine toplumu çok ayrıştırıcı sözler. Ben üzülüyorum o sözlere.

“Sayın Cumhurbaşkanı 2002’de konuştuğu zaman devlet bunlara karışamaz, her bireyin haklarını korur demişti. Ne oldu da görüşleri değişti? Şimdi seçime giderken daha dini motiflerle ortaya çıkıp oy almak istiyorlar. Olay bu kadar basit.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, siyaset
İstihdam