18/09/2018 | Yazar: Kaos GL

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi’nin (EEİİ) yayımladığı “Masculinities: A Journal of Identity and Culture”ın 9 ve 10. sayısı birlikte yayımlandı.

‘Masculinities’ iki sayı birden Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi’nin (EEİİ) yayımladığı “Masculinities: A Journal of Identity and Culture”ın 9 ve 10. sayısı birlikte yayımlandı.

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi’nin (EEİİ) yayınladığı “Masculinities: A Journal of Identity and Culture” iki sayı birlikte yayımlandı.

“Masculinities: A Journal of Identity and Culture” 9 ve 10. sayısında siyaset, sanat ve yaşam içinden konular toplumsal cinsiyet bağlamında ele alınıyor.

Hangi makaleler var?

Dergide, Marion Löffle’nin Demokrasiyi Savunurken? Erkeklikçi Düşünce, Homofobi ve Thomas Mann’ın Mario and the Magician Eserinde Toplumsal Cinsiyet Demokrasisinin İmkânsızlığı”, Árdís K. Ingvars ve Ingólfur V. Gíslason’un “Şiddetin Gölgesinde Yardımsever Eylemler: Atina’daki Radikal Solcular Arasında Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet İnşası”, Luigi Wenzl ve Birgit Blättel-Mink’in “Kiralık büyükbabalar - Yaşlanan erkekler bakıcı olursa”, Yasmine Nachabe Taan’ın “Marie al-Khazen’in Fotoğraflarını Bozan Erkeklik”, Meral Gezici Yalçın ve Veysi Tanriverdi’nin  “‘Kavanozu Açan’ Erkeklerle ‘Kafasını Kullanabilen’ Kadınlar: Erkek Üniversite Öğrencilerinin Erkeklik Müzakereleri”, Joel W. Abdelmoe’nun “Kaslar, Bıyıklar ve Maçizm: Mısırlı İngilizce Konuşan Medya Profesyonellerinin ve Medya İzleyicilerinin Erkeklik Anlatıları”, Kathleen Gyssels’in “Kuir Bir Zamanda ve Mekanda: Giovanni’nin Odası’nda ve Kara Etiket’te Kuirleşme” ile Bahar Mermertaş’ın “Siyasal Alanda Erkekliğin İnşası: Kürt Siyasi Hareketinde Cinsiyetin Yeniden Konumlanması” makaleleri yer alıyor.  

İlgili haberler:

‘Masculinities’ yeni sayısı için katkılarınızı bekliyor


Etiketler: medya
İstihdam