22/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, Medeniyet Üniversitesi’ndeki akademisyenlerine çağrı yaptı. Akademisyenleri bilimsel gerçekliğe davet etti.

Medeniyet Üniversitesi akademisyenlerine çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Boğaziçi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, Medeniyet Üniversitesi’ndeki akademisyenlerine çağrı yaptı. Akademisyenleri bilimsel gerçekliğe davet etti.
Üniversitenin hukuk, sosyoloji, tıp ve psikiyatri bölümlerinde görev yapan akademisyenlere seslenen Boğaziçi öğrencileri, Medeniyet Üniversitesi akademisyenlerinden, rektörün bu açıklamalarına karşı LGBTİ öğrencileri korumak ve üniversitelerin bilimsel düşünceyi ve doğruları ilke edinmesinin sürdürülmesi adına sorumluluk almaya çağırdı.
 
Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü yaptığı açıklamasında “İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin yalnızca rektörünün bir kurumu olmadığını biliyoruz. Hala ölçütü özgür ve bilimsel düşünce olan akademisyenlerin varlığından eminiz. O üniversite, sizlerin de üniversitesidir” ifadesine de yer verdi.
 
Kulüp, Hukuk ve Sosyoloji bölümü akademisyenlerini; yapılan açıklamanın fobik, hedef gösterici ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik olduğunu açıklamaya, Tıp ve Psikiyatri bölümü akademisyenlerini ise, cinsel yönelimlerin “sapık eğilim” veya “cinsel sapkınlık” olmadığını açıklamaya çağırdı.
 
Ne Olmuştu?
 
27 Haziran’da Zorlu Gösteri Sanatları Merkezinde gerçekleşecek konser, Zorlu tarafından iptal edilmiş, iptalinin ardından Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün çabalarıyla,  konserin 27 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te gerçekleşeceği duyurulmuştu.
 
Bunun üzerine Medeniyet Üniversitesi rektörü M. İhsan Karaman, Twitter’dan “Boğaziçi Üniversitesinde ÜCRETSİZ gay korosu konseri! Bu rezaletin arkasındaki ahlak düşmanları açıklanmalı! Gaylerin sponsoru KİM?” mesajını paylaştı.
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu İhsan Kahraman’a “Sayin Rektörüm ne olacak ayol! Özgür üniversitede özgür konser!  diyerek cevap vermişti.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam