22/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Medya Okulu, Feminist Forum öncesinde 10-11 Mart’ta Ankara’ya geliyor. Başvuru için web@kaosgl.org adresine mail atmak gerekiyor. Okula Ankara dışından da başvurulabilir.

Medya Okulu 10-11 Mart’ta Ankara’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medya Okulu, Feminist Forum öncesinde 10-11 Mart’ta Ankara’ya geliyor. Başvuru için web@kaosgl.org adresine mail atmak gerekiyor. Okula Ankara dışından da başvurulabilir.

Kaos GL Derneği’nin 2006 yılından beri sürdürdüğü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 9 şehirde yapacağı “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” Ankara’ya geliyor.

Okul kapsamında 10-11 Mart’ta Kaos GL Derneği’nin ofisinde temel haber yazım teknikleri, ayrımcılığı haberleştirmenin yanı sıra insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve raporlanması tartışılacak.

KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar’ın yürüteceği atölyelere şehir dışından katılmak isteyen sınırlı sayıda kişinin ulaşım ve konaklama masrafları da karşılanacak. Okula katılmak isteyenlerin en geç 3 Mart Perşembe gününe kadar web@kaosgl.org adresine konu başlığına “Ankara-İnsan Hakları İhlallerinin İzlenmesi İçin Medya Okulu” yazarak hangi şehirde ikamet ettikleri ve neden okula katılmak istediklerini de anlatan mail atmaları gerekiyor.

Ankara dışından gelecek katılımcıların 12-13 Mart’ta gerçekleşecek Uluslararası Feminist Forum’a da katılmaları bekleniyor.

Okul programı şöyle:

Ankara-İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu

Kaos GL Derneği: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 29/12 06440 Kızılay - ANKARA

10 Mart Perşembe

12.00-15.00: 5N1K 1 Lubunya uygulamalı haber yazım atölyesi

15.30-18.00: ‘Haber değeri’: Haber dediğin ne ola ki?

11 Mart Cuma

12.00-15.00: Medyada ayrımcı dil ve alternatif habercilik

15.30-18.00: Röportaj ve özel haber teknikleri

Gökkuşağının hikayesini anlatma

‘Gökkuşağının hikayesini anlatma’ sloganıyla yola çıkan okula ilişkin derneğin çağrısı şöyle:

“Kaos GL Dergisi’nin 1994 yılında çıkmasıyla başlayan LGBTİ basın ve yayıncılık serüveni 2007 yılında KaosGL.org internet gazetesiyle yeni bir aşamaya geçti. Hayatın her alanı heteroseksizmin kuşatması altındayken, “Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” diyen bir örgüt olarak herhangi bir alana duyarsız kalamayacağımızı biliyoruz. LGBTİ olmak görünmezlik duvarlarına hapsedildiği gibi her alanda yaşanan ayrımcılık da bu görünmezlik duvarının ardına atılıyor. Haklarımızı, yaşadığımız hak ihlallerini görünür kılmak, aynı zamanda bir medya örgütü olduğumuz bilinciyle haberciliğin hepimizin yapabileceği bir ‘hikaye anlatıcılığı’ olduğunu göstermek için 2016’da İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’nu 9 şehirde yapacağız. Homofobi ve transfobi karşıtı herkesi birlikte yürümeye ve gökkuşağının hikayesini dilimiz döndüğünce anlattığımız serüvenimize ortak olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki hikayemizi bizler anlatmazsak kimse anlatmayacak.”

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

*Bu etkinlik, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirilmektedir.

İlgili haberler:

Yeni yılda 9 şehirde insan hakları ve medya okulu yapılacak!

İnsan Hakları ve Medya Okulu Bursa’da başlıyor!

Hak ihlallerine karşı daha çok ‘ses’

KaosGL.org İstanbul muhabirlerinden olmak ister misin?

Medya Okulu 22-23 Ocak’ta Denizli’de!

Medya Okulu Denizli’deydi: Nefrete karşı klavye başına!

“En kötü ve en zor işler LGBTİ mültecilere veriliyor”

Medya Okulu İstanbul’daydı: Nefret saldırısını nasıl haberleştiririz?


Etiketler: medya
İstihdam