27/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Medya Okulu, Ankara’da kapılarını açtı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda yapılan atölyelere farklı üniversitelerden öğrenciler katıldı.

Medya Okulu 2023’e Ankara’da merhaba dedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek ve LGBTİ+’ları kendi hikâyelerini yazmaya teşvik etmek için düzenlediği Medya Okulu 2023’e Ankara’da merhaba dedi.

25 Mart Cumartesi günü Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) yapılan atölyelerde, haberciliğin temel ilkeleri konuşuldu. Uygulamalı bölümde, daha önce gazetelerde yapılmış haberler incelendi.

LGBTİ+ hak savunucularının yoğun ilgi gösterdiği Medya Okulu’nda Yıldız Tar, Kaos GL’nin 18 yıldır her yıl farklı temalarda Medya Okulu düzenlediğini belirtti ve haber yazımına dair teknik detaylar paylaştı.

Sessizlerin sesi olmak

“Haberde temel mesele günceli anlatmak. Günümüzde güncel bilgi oldukça hızlı değişiyor” diyen Tar, “haberin tarafsızlığı” tartışmasına değinerek hak temelli haberin tarafsızlığa dair yaklaşımını aktardı: “Hak temelli habercilik temel hak ve özgürlükten taraftır.”

Haberin insan ömrü kadar uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirten Tar, bir metnin haber olabilmesi için haber değerine sahip olması gerektiğini aktardı. Habercilerin tarafsız olma iddiasına mesafeli olan Tar, bir habercinin tarafsız olamayacağını düşündüğünü ifade ederken “Habercinin tarafı bütün grupların hakları ve özgürlüklerinden yana olmalıdır” dedi.

Habercinin taraflı olmasının objektif olmasına engel oluşturmadığını, haberciliğin de bu objektiflikle mümkün olduğunu anlattı. Tar, hak haberciliğini: “Sessizlerin sesi olmak” olarak tanımladı.


Etiketler: medya, medya okulu
İstihdam