20/01/2016 | Yazar: Kaos GL

‘İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’ Denizli LGBTİ ve Aileleri’yle bir araya gelecek. Denizli’de sadece mültecilere açık atölyeler de yapılacak.

“İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” Denizli LGBTİ ve Aileleri’yle bir araya gelecek. Denizli’de sadece mültecilere açık atölyeler de yapılacak.

Denizli, 1 Mayıs 2015

Kaos GL Derneği’nin 2006 yılından beri sürdürdüğü Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 9 şehirde yapacağı “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” Denizli’ye geliyor.

Okul kapsamında KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar 22 Ocak’ta Denizli LGBTİ ve Aileleri’nin haftalık toplantısına katılacak. Toplantıda temel haber yazım teknikleri, ayrımcılığı haberleştirmenin yanı sıra medyada nefret söylemi ve ayrımcılık tartışılacak.

Denizli LGBTİ ve Aileleri’nin toplantısı 22 Ocak Cuma, saat 20.00’de Always Cafe’de olacak. Always Kafe adresi: Doğan Demircioğlu Caddesi (Forum Çamlık altından geçen yol), Denizli Sosyal Bilimler Fakülte binası yan tarafı, karşı cadde ana yol üzeri

‘Gökkuşağının hikayesini anlatma’ sloganıyla yola çıkan okula ilişkin derneğin çağrısı şöyle:

“Kaos GL Dergisi’nin 1994 yılında çıkmasıyla başlayan LGBTİ basın ve yayıncılık serüveni 2007 yılında KaosGL.org internet gazetesiyle yeni bir aşamaya geçti. Hayatın her alanı heteroseksizmin kuşatması altındayken, “Eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” diyen bir örgüt olarak herhangi bir alana duyarsız kalamayacağımızı biliyoruz. LGBTİ olmak görünmezlik duvarlarına hapsedildiği gibi her alanda yaşanan ayrımcılık da bu görünmezlik duvarının ardına atılıyor. Haklarımızı, yaşadığımız hak ihlallerini görünür kılmak, aynı zamanda bir medya örgütü olduğumuz bilinciyle haberciliğin hepimizin yapabileceği bir ‘hikaye anlatıcılığı’ olduğunu göstermek için 2016’da İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu’nu 9 şehirde yapacağız. Homofobi ve transfobi karşıtı herkesi birlikte yürümeye ve gökkuşağının hikayesini dilimiz döndüğünce anlattığımız serüvenimize ortak olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki hikayemizi bizler anlatmazsak kimse anlatmayacak.”

23 Ocak’ta ise Denizli’de ikamet eden LGBTİ mültecilerle insan hakları ihlalleri, ayrımcılık ve ayrımcılığı görünür kılmak üzerine atölyeler yapılacak. Sadece mültecilerin katılımına açık bu toplantıyı insan hakları savunucusu Murat Çekiç ve KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar yürütecek.

İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

*Bu etkinlik, Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité ve Açık Toplum Vakfı destekleriyle gerçekleştirilmektedir.

İlgili haberler:

Yeni yılda 9 şehirde insan hakları ve medya okulu yapılacak!

İnsan Hakları ve Medya Okulu Bursa’da başlıyor!

Hak ihlallerine karşı daha çok ‘ses’

KaosGL.org İstanbul muhabirlerinden olmak ister misin?

Medya Okulu 22-23 Ocak’ta Denizli’de!

Medya Okulu Denizli’deydi: Nefrete karşı klavye başına!

“En kötü ve en zor işler LGBTİ mültecilere veriliyor”


Etiketler: medya
İstihdam