28/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisi “Online’ız aşkım” eğitimlerinin ilk oturumunda Bağımsız Araştırmacı Merve Diltemiz “Kampanya nasıl örgütlenir” sorusuna yanıtlar verdi.

Medya Okulu: “Kampanya nasıl örgütlenir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikâyelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisini bu yıl Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği Yeni Koronavirüs (COVID-19) tedbiriyle dijital ortamda sürdürüyor.

LGBTİ+ Medya Okulu 2020 programının ikinci buluşması “Online’ız aşkım”ın ilk oturumu dün (27 Mayıs) gerçekleşti. “Kampanya nasıl örgütlenir: TT öncesi” başlıklı oturumda Merve Diltemiz konuşmasına “LGBTİ+ hareketi olarak, Türkiye’de iyi bir kampanya geçmişine sahip bir örgütlenmeye sahibiz” diyerek başladı ve Anayasa’nın 10. maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği maddelerinin eklenmesi ile nefret cinayetlerine karşı verilen mücadelenin kampanya süreçlerini hatırlattı.

Talepler sıralanmalı, paydaşlar belirlemeli

Kampanya örgütlemek için taleplerin belirlenmesi gerektiği ardından mevcut durum analizi yapılması gerektiğini söyleyen Diltemiz “Kampanyanıza destek verecek kuruluşlarla bağımsız aktivistlerin olduğu paydaş listesi çıkarmak ve ortak hareket etmek için hedefleri iyi belirlemek gerekiyor” dedi.

SWOT analizinde örgütlenmenin zayıf ve güçlü yönlerinin, fırsat ve dezavantajlarının iyi belirlenmesi gerektiğini söyleyen Diltemiz, strateji belirlerken dikkat etmek gereken noktaları özetledi.

Bir araya gelmek önemli

“Harekete geçme aşamasında önemli olan nokta etkin bir iş bölüşümü yapılması. Bir kişinin iş takvimini takip etmesi gerekir. Basın toplantısı ve basın bildirisi angaryaymış eskide kalmış gibi görünebilir ancak bu adımların takip edilmesi bir kampanya için önemli” diyen Diltemiz etkin bir basın toplantısına “Bazen reklam kampanyası için profosonel destek alıp harika bir kampanya düzenlersiniz ancak bazen de bir araya gelir ve birlikte döviz atölyesi yaparsınız, sloganları belirlersiniz çok daha başarılı bir kampanya örgütlersiniz”.

Diltemiz kampanyanın ardından mutlaka değerlendirme yapılmalı diyor ve “Her şey bittiğinde peki ne oldu” sorusunu sormanız lazım. Diltemiz medya ile ilişkilere de değindi ve oturum katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

 


Etiketler: medya
İstihdam