31/07/2019 | Yazar: Kaos GL

“Kendi haberimi yapabilirim!” temasıyla 7-9 Eylül’de yapılacak Kaos GL Medya Okulu’na başvurular başladı.

Medya Okulu: “Kendi haberimi yapabilirim!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kendi haberimi yapabilirim!” temasıyla 7-9 Eylül’de yapılacak Kaos GL Medya Okulu’na başvurular başladı.

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği Medya Okulu’nun ikinci aşaması 7-9 Eylül’de yapılacak.

Kaos GL'nin Medya Okulu'na katılan kişiler KaosGL.org'ta haber ve yazıları ile şehirlerindeki LGBTİ gündemlerini görünür kılma imkanı buluyor. Yanı sıra medya eğitimi alan LGBTİ+ aktivistleri bu sayede başka yayın organlarında da yazmak için kendilerini geliştirebiliyor.

Medya Okulu’nun Karaburun’da (İzmir) gerçekleşecek olan son ayağında temel gazetecilik eğitimi verilecek; görsel seçimi ve dil açısından LGBTİ+ haberciliği tartışılacak ve özel haber (söyleşi, röportaj, derleme) teknikleri anlatılacak.

Kontenjanla sınırlı bu etkinliğe katılmak için 8 Ağustos 23:59'a başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Etkinliğin mekan ve saat bilgileri katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecek.

Başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

Medya Okulu nedir?

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Medya Okulu, yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programıdır. Katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları atölyelerde yazma istencinden üretimin yayınlanmasına sürecin inşasını ve etiğini tartışırlar. Haber yazma teknikleri, yaratıcı yazarlık ve video aktivizmi programın ana başlıklarıdır.

Medya Okulu neyi amaçlar?

Medya Okulu programı, kaosGL.org gönüllü muhabir ve yazarlarını bir araya getirerek LGBTİ+ kişileri yazmaya teşvik etmeyi ve ayrımcılık karşıtı medyayı çoğaltmayı hedefler. Haberini üretiminden yaratıcı yazarlığın çeşitlendirilmesine farklı alanlarda kümülatif gerçekleşen atölyelerde “herkesin yazabileceği” fikri hakimdir.

Medya Okulu nerede oluyor?

Medya Okulu programı her yıl Kaos GL Derneği tarafından çeşitli şehirler seçilerek, seçilen yerelden katılıma açık organizasyonlarla gerçekleşir.

Medya Okulu’na kimler katılabilir?

LGBTİ+ kişiler, aktivistler, yazarlar, muhabirler, çizerler ve fotoğrafçılar Medya Okulu programına katılabilir.  

Medya Okulu’na katılmanın koşulları var mı?

Yaşadığı şehirde LGBTİ+ gündemini ve etkinlikleri takip etmek, haberlerini kaosGL.org’a yazmak için gönüllü olmak okula katılmak için yeterli. Medya Okulu'na katılan kişilerden KaosGL.org'a ayda en az 3 içerik üretmelerini bekliyoruz. Daha fazla yazar, çizersiniz ona da hayır demeyiz.

Programın tamamına katılamıyorum, başvurum kabul edilir mi?

Atölyeler birbirinin devamlılığını sağladığı için programın tamamına katılabilecek başvurulara öncelik tanınır.

Medya Okulu’na daha önce katılmış biri yeniden başvurabilir mi?

Elbette başvurabilir ancak ilk defa başvuran kişilere öncelik tanınır.

Medya Okulu’na katıldıktan sonra ne olur?

Programa katılmış kişiler daha sonra Kaos GL Gönüllü Muhabir Ağı’na dahil olarak bir çalışma takvimi çıkartır. Medya ve İletişim programıyla birlikte spesifik alanlarda (örneğin: Dava İzleme, Sözlü Tarih) eğitimler düzenler. Bu eğitimlerin sonucunda Muhabir Ağı’nın küçük çalışma grupları oluşur.

Medya Okulu’na katılmayan birisi kaosGL.org’da yazabilir mi?

Tabii ki yazabilir! Medya Okulu’na katılmış olmak kaosGL.org’da yazmak için bir ön koşul değil.


Etiketler: medya
İstihdam