20/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin sosyal medyada haber içeriği üretmeye dair gerçekleştirdiği çevrimiçi Medya Okulu, sosyal medya içerik üreticisi Cemre Güngör’ün anltımıyla Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.

Medya Okulu, “Mention, RT, Fav” dedi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin sosyal medyada haber içeriği üretmeye dair gerçekleştirdiği çevrimiçi Medya Okulu dün (19 Kasım) Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.

“Mention, RT, Fav; Sosyal medyada haber içeriği” isimli medya okulunun eğitmeni, sosyal medya içerik üreticisi Işık Cemre Güngör’dü.

medya-okulu-mention-rt-fav-dedi-1

Geleneksel medyanın günümüz dinamiklerine yetişemediğini belirten Güngör, “İçeriği sadece çevrenizdeki kişiler için üretmediğinizi, herkesin izlemesini istediğinizi sık sık hatırlamanız gerekir. Bu sayede terimler yerine gündelik dille, herkesin bildiği bir konuyla içeriğinizi hazırlayabilirsiniz” dedi.

Twitter, Instagram ve Tiktok gibi mecraların içeriklerine dair bilgi veren Güngör, haber ya da rapor içeriklerinin bu mecralarda nasıl sunulması gerektiğini örneklerle gösterdi.

medya-okulu-mention-rt-fav-dedi-2

 “Paylaşmayacağınız içeriği üretmeyin” diyen Güngör, görsel tasarımın nasıl olması gerektiğini de paylaşımlarla örnekledi. Güngör medya okulunun ilk oturumunu “Yeni bir söz katmadığınız ya da bilgi vermediğiniz içerikler herkes için önemli olmayabilir. İçeriği planlarken bu içerik neden önemli sorusunu hep aklınızda tutun” diyerek bitirdi.

“Mention, RT, Fav; Sosyal medyada haber içeriği” medya okulunun ikinci oturumu 26 Kasım Cuma günü gerçekleşecek.


Etiketler: medya
İstihdam