10/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Özgür Mehmet Kütküt’ün yürüttüğü medya ve dijital araçlar atölyesinde Instagram ve Tiktok’ta etkileşim stratejileri konuşuldu.

Medya ve Dijital Araçlar atölyesinde 3. hafta: Instagram ve Tiktok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin LGBTİ+ hak savunucularının sosyal medya araçlarını etkin kullanabilmesini amaçlayan “Medya ve Dijital Araçlar” atölyesi üçüncü haftasını tamamladı.

Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt’ün yürüttüğü atölyelerin ikincisi, katılımcıların ödev değerlendirmeleri ile başladı. Kütküt, katılımcıların X/Twitter ve Facebook üzerinden hazırladığı ödevleri değerlendirdi.

Ardından haftanın konusu olan Instagram ve Tiktok’a geçildi. Kütküt, etkileşim odaklı içerikleri ve bu tarz içerikler üretirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Instagram’a ait istatistikleri paylaşan Kütküt, “Her gün 500 milyon kullanıcı hikayelere bakıyor. Instagramda en çok etkileşim oranı ise Carousel gönderilerde. Instagram algoritması, akış beslemeleri, hikayeler ve Reels için birbirinden farklı ancak birbiriyle ilişkilidir” dedi.

Doğru zamanda doğru paylaşım yapmanın önemine değinen Kütküt, hedef kitlenin ilgisini çekebilecek içerikler üretmekten de bahsetti.

Atölye programı

1. Hafta / 26 Eylül

Dijital iletişimin anlamı, dijital güvenlik ile dinleme - izleme konuları

2. Hafta / 3 Ekim

Sosyal Medya Platformları (Instagram, Facebook, TikTok, Twitter/X, YouTube)

3. Hafta / 10 Ekim

Sosyal Medya Platformları - 2

4. Hafta / 17 Ekim

Dijital Aktivizm / Kampanya Stratejisi ve Planlaması

5. Hafta / 28-29 Ekim

Yüz Yüze Eğitimler


Etiketler: medya, medya okulu
İstihdam