09/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Antakya Nefret Suçu ve Mağduru Transları Anma Etkinlikleri’nde LGBTİ Haberciliği Atölyesi düzenlendi. Hak temelli gazeteciliğin kamuoyu yaratmadaki rolünün tartışıldığı atölyede, haber yazma uygulaması yapıldı.

Medyada görünür olmak için kendi haberini yazmak şart Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antakya Nefret Suçu ve Mağduru Transları Anma Etkinlikleri’nde LGBTİ Haberciliği Atölyesi düzenlendi. Hak temelli gazeteciliğin kamuoyu yaratmadaki rolünün tartışıldığı atölyede, haber yazma uygulaması yapıldı.

Antakya Nefret Suçu ve Mağduru Transları Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen LGBTİ Haberciliği Atölyesi’nde, hak temelli gazeteciliğin toplumu dönüştürmede ve doğru bilgi sağlamadaki rolü tartışıldı. 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nda (ALİKEV), Gazeteci Ahmet Buğra Tokmakoğlu’nun yürüttüğü atölyeye aktivistler ve Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri katıldı. Temel gazetecilik pratikleri, yeni medya, sosyal medya, vatandaş gazeteciliği ve hak temelli gazetecilik kavramlarının tartışıldığı atölyede, katılımcılar haber yazma denemesi yaptı.

Tüm medya kuruluşlarının habere bakış ve değerlendirme sürecinde kendi doğrularını esas aldığını savunan Gazeteci Ahmet Buğra Tokmakoğlu, “Medyada görünür olmak için kendi haberini yazmak şart. Sosyal medya ve yeni medya teknolojileri herkesin kendi haberini yayınlayabileceği bir mecra oluşturdu” dedi.

Ana akım medyanın toplum üzerindeki etkileri ve medya okuryazarlığının habere bakış açısını nasıl etkilediği konusunda tartışmaların yapıldığı atölye, aktivistlerin yazdığı haberlerin görünürlüğünün nasıl sağlanacağı konusundaki değerlendirmeyle sona erdi.

Bu etkinlik; 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri kapsamında; Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi; Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi ile LGBT Hakları için Farkındalık ve Savunuculuk Projesi;  Kaos GL Derneği’nin Küçük Hibe Fonu sağladığı Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar; Norveç Büyükelçiliği ve Açık Toplum Vakfı desteği ile Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.


Etiketler: medya
İstihdam