25/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Agos’tan Yetvart Danzikyan, Kaos GL’den Yıldız Tar ve Uluslararası Basın Enstitüsü’nden Renan Akyavaş’ın konuşacağı medyada ötekileştirme, nefret dili ve hak haberciliği webinarı 1 Şubat’ta.

Medyada ötekileştirme, nefret dili ve hak haberciliği webinarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Columbia Global Centers İstanbul'un ortak webinar serisinin üçüncüsü 1 Şubat'ta yapılacak.

Webinarda medyada ötekileştirme ve nefret söyleminde Türkiye’deki son gelişmeleri ve bu gelişmeler ışığında kimliksel ve kültürel çeşitliliğin temsili olan hak haberciliğini ve toplumun tüm paydaşlarının ifade özgürlüğünün korunmasındaki rolü ele alınacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Kaos GL Derneği Medya Koordinatörü Yıldız Tar ve Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Program Koordinatörü Renan Akyavaş’ın konuşacağı webinara katılmak için aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırabilirsiniz.

Kayıt yaptırmak için tıklayın.

Konuşmacılar

Yetvart Danzikyan, 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Pangaltı Mıhitaryan Ermeni Lisesi'ni bitirdi. İletişim Yayınları'nda editör olarak çalıştı, Birikim dergisinde makaleleri yayınlandı. 1998-2005 yılları arasında NTV haber merkezinde, 2006-2014 yılları arasında CNBC-e haber merkezinde görev yaptı. 1996 yılında Agos'un kuruluşuna katkıda bulundu. 2012-2014 yılları arasında radikal.com.tr'de köşe yazarlığı yaptı. 2008'den bu yana Agos'ta köşe yazarıdır. 2015'ten bu yana Agos genel yayın yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Yıldız Tar, Kaos GL Derneği’nin Medya Koordinatörü ve aynı zamanda gazetecidir. Farklı medya kuruluşlarında muhabir, editör ve program sunucusu olarak çalışmıştır. "Yoldaş Ben İbneyim: Solun LGBT ile İmtihanı" kitabının yazarıdır. Kaos GL ve Pembe Hayat'ın çıkardığı "Dönmelere Doyamadık" ve “Translar Vardır” söyleşi kitaplarını ve Kaos GL'nin "Çalışma Hayatında Ayrımcılık" kitabını yayına hazırladı. Derneğin sözlü tarih çalışmasının koordinatörü ve “Patikalar: Resmî Tarihe Çentik” sözlü tarih kitabının yazarıdır. Derneğin yıllık Medya İzleme raporlarını hazırlamakta ve KaosGL.org internet gazetesinde editörlük yapmaktadır.

Renan Akyavaş, 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü bitirdikten sonra Budapeşte’ye giderek Orta Avrupa Üniversitesi’nde (CEU) Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezinde barış ve çatışma çalışmaları odaklı çalışan Renan, 2017’den bu yana Viyana’da Uluslararası Basın Enstitüsü’nde (IPI) Türkiye Program Koordinatörü olarak görev yapıyor. 


Etiketler: medya
nefret