04/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar Evrensel’e konuştu: Hedef göstermeyen, ayrımcı bir dil kullanmayan medyada da LGBTİ+’ların hikâyelerinin anlatıldığını rahat bir şekilde söyleyemiyoruz.

“Medyanın LGBTİ+’lara dönük bir haber politikası yok” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Yıldız Tar Evrensel’e konuştu: Hedef göstermeyen, ayrımcı bir dil kullanmayan medyada da LGBTİ+’ların hikâyelerinin anlatıldığını rahat bir şekilde söyleyemiyoruz.

Evrensel’den Özgür Eren Yılmaz medyada LGBTİ+’ların görünürlüğü üzerine Medya ve İletişim Koordinatörümüz Yıldız Tar ile konuştu.

Tar, LGBTİ+’ların medyada bir yandan görünmezlik ve hedef gösterme ile mücadele ettiğini diğer yanda ise LGBTİ+ haberciliğini bir politika haline getirme geliştirmeye çalıştığını belirtti.

“Hedef göstermeyen, ayrımcı bir dil kullanmayan medyada da LGBTİ+’ların hikâyelerinin anlatıldığını rahat bir şekilde söyleyemiyoruz. Baktığımızda çoğu zaman bir yandan Kaos GL’nin alandaki haberleri medyada bir şekilde kendisine yer bulabiliyor ama özellikle son üç aylık süredeki birçok gelişmede medyanın LGBTİ+’lara dönük bir haber politikası olmadığı tespitini yapmak mümkün.”

Röportajın tamamını Evrensel’den okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam