30/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Avcılar Meis sitesinde trans kadınlara yönelik linç ve saldırı kampanyasını yöneten iki kişi yargılanacak.

Meis Saldırganları Yargılanacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avcılar Meis sitesinde trans kadınlara yönelik linç ve saldırı kampanyasını yöneten iki kişi yargılanacak. Meis Sitesindeki ilk saldırıdan bu yana olayı yakından takip eden Avukat Rozerin Seda Kip, bu davanın görülecek olmasını umut verici olduğunu dile getirdi.

Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'na konuşan Rozerin Seda Kip, “Hali hazırda süregelen tehditler, kundaklama, ateş etme olaylarını hakimin karşısına çıkarmaya özen göstereceğiz” dedi. Kip son olarak dün TBMM yapılan konuşmaların da bu durumdan farksız olmadığını ekledi. “LGBT’lerin hakları aleyhine üretilen bu söylemler nefretin kemikleşmesine ve daha sistematik ve güçlü şekilde bu bireylere yönelmesine sebep oluyor” diyen Kip iktidarın söyleminin bu gibi olayların mesulü olduğunu belirtti.

İlk Dava 14 Kasım’da

Beş sanık hakkında “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme suçunu zincirleme olarak işledikleri” ve “zincirleme birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit, zincirleme alenen hakaret” suçlarından İstanbul 38. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan dava 14 Kasım’da görülecek.

İddianamede sanıkların düzenledikleri gösterilerin protesto amacını aştığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

“Bilirkişi raporundan anlaşılacağı üzere yukarıda adı geçen şüphelilerin toplanan kalabalığa megafonla seslenerek slogan attırdıkları, bu sloganlar ve şüphelilerce yapılan konuşmalarda şikayetçilere yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf edildiği belirlenmiştir.”

“Olayın şüpheliler tarafından düzenlendiği ve yönetildiğinde kuşku bulunmayan, (…) birden fazla kez tekrarlanan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin (…) kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olduğu açıktır.”

“Her ne kadar güvenlik güçleri bir işlem yapmamış olsa da, bu durumun şüpheliler tarafından düzenlenen ve yönetilen söz konusu toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaya uygun hale getirmeyecektir.”

İfşa ve Hakaret Yargı Önünde

Küçükçekmece 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 18 Aralık’ta görülecek davada ise Kanaltürk’te yayınlanan Neşter programına çıkan H.A. “alenen hakaret” suçundan yargılanacak.

İddianamede, saldırgan H.A.’nın "Adını veriyorum, veriyorum. Kamuoyu duysun onun adını. Anası bilmiyor fuhuş yaptığını’ şeklinde eleştiri sınırını aşmak suretiyle müştekinin onur şeref ve haysiyetini rencide edecek nitelikte açıklamalarda bulunduğu, konuşmanın ilerleyen aşamalarında şüphelinin müştekinin ismini tekrarladığı, bu suretle şüphelinin alenen hakaret suçunu işlediği” ifadelerine yer verildi.

Kanaltürk’e yönelik suç duyurusu ise takipsizlikle sonuçlandı ancak avukatlar “alenen hakaret ve halkı düşmanlığa sevk amacı güden açıklamaların yer aldığı bir program olduğu” gerekçesiyle itiraz etti. 

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam