18/04/2009 | Yazar: Barış Sulu

11 Nisan 2009 Cumartesi sabaha karşı Ankara'da hunharca öldürülen Melek'in katili yakalandı.

11 Nisan 2009 Cumartesi sabaha karşı Ankara'da hunharca öldürülen Melek'in katili yakalandı. Katilin 18 Nisan 2009'da gizlendiği Şereflikoçhisar ilçesinde yakalandığını ve bugün (19 Nisan)  tutuklandığını Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği avukatı Senem Doğanoğlu açıkladı.

Melek’in katili 1983 doğumlu T. P. 12 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 19 Nisan 2009 tarihinde tutuklandı. Avukat Senem Doğanoğlu’nun bildirdiğine göre T. P.’ye CMK’dan avukat atandı.
 
T. P. verdiği ifadesinde maktul ile bir telekız aracılığı ile tanıştığını, 100 Euroya anlaşıp eve gittiklerini, maktul soyunmaya başladığında maktulün cinsel organını gördüğünü ve ‘Neden dönme olduğunu söylemedin’ diyerek tepki gösterdiğini söyledi. Bunun ardından parasını geri istediğini, maktul parasını geri vermeyince tartışmaya başladıklarını ve maktulün kendisine bıçak çekitiğini ve boğuşmaya başladıklarını, boğuşma esnasında bıçağın kendi eline geçtiğini ve kendine geldiğinde 100 Eurosunu aradığını ama bulamadığını ve bu nedenle evdeki bilgisayar kasasını ve maktulün cep telefonunu çaldığını ve olay yerinden ayrıldığını bildirdi.
 
Pembe Hayat LGBTT Derneği avukatı Senem Doğanoğlu;  ‘Bu hikayeyi daha kaç kere dinleyeceğiz, yine ağır tahrik indirimiyle mi sonuçlanacak? Pembe Hayat olarak davanın takipçisi olacağız’ dedi.

Melek'in öldürülmesinden sonra nefret cinayetleri ile ilgili
Ankara'da, Melek'in arkadaşları ve başta LGBTT  Hakları Platformu olmak üzere bir çok STK'nın katıldığı iki basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Eylemlerin katilin yakalanana kadar her hafta sürdürüleceği bildirilmişti.

İlgili Haberler: İlgili Fotğraf Galerileri:
Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret