15/09/2009 | Yazar: Seçin Tuncel

Melek’in  Duruşması Ekim’e Ertelendi. Çağla'nın duruşması ise 17 Eylül'de...

Melek’in  Duruşması Ekim’e Ertelendi. Çağla'nın duruşması ise 17 Eylül'de...

Kavaklıdere’deki evinde öldürülen Melek K.’nin katil zanlısı Tayfun P.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteğiyle yargılanmasına bugün (15 Eylül  2009) Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun P. Ve avukatı Onur Tatar, maktul Melek K.’nin babası Yusuf K. ve avukatı Nevzat Sarıin katıldı.
 
Tayfun P.’nin  avukatı Onur Tatar tarafından  istenilen olay yerinin tekrar keşfi mahkeme tarafından yeterince delil toplandığı ve olay aydınlandığı için reddedildi. Mahkeme, Emniyetten gelen CD’lerin incelenmesi için duruşmayı 8 Ekim 2009 Perşembe  tarihine erteledi.
 
Nisan ve Mayıs aylarında Ankara’da transfobiden kaynaklı nefret suçunun hedefi olarak katledilen transeksüel arkadaşlarımız Melek ve Çağla’nın cinayet zanlıları bu hafta yargı önüne çıkarılıyor. Nefret suçlarının yasalar çerçevesinde düzenlenmesi ve faillerin ağır tahrik indiriminden yararlanamaması için, sahip olduğu kimlik nedeniyle bir kimseyi öldürmeye bir daha kolaylıkla cüret edilememesi için, farklılıklarımızla bir arada yaşamak için, eşit ve özgür bir dünya için, ölüme karşı hayatı savunmak için bu konuda duyarlı herkesi duruşmalara katılmaya çağırıyoruz.
 
Çağla’nın duruşması

17 Eylül 2009 saat 11.00'de Ankara Adliyesi  5. Ağır Ceza'da 
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam