11/09/2020 | Yazar: Kaos GL

HIV aktivisti Yunus Emre Demir, Hazal Sipahi’nin “Mental Klitoris” podcastine konuk oldu.

Mental Klitoris’ten yeni podcast: HIV ve AIDS’i konuşmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hazal Sipahi’nin yapımcılığındaki “Mental Klitoris” podcastinin “HIV ve AIDS’i konuşmak” bölümü yayınlandı.

HIV aktivisti Yunus Emre Demir’in konuk olduğu programın tanıtımı şöyle:

“Türkiye’de HIV ile yaşayanlar konuşamadı. HIV ile yaşayanlar konuşulmadı. Türkiye’de HIV, bir sağlık politikası olarak ele alındı. Yıllarca “HIV nasıl bulaşmaz? Kondom nasıl takılır?” sorularına cevaplar arandı. HIV negatifleri HIV’den koruyan sağlık çalışmaları uygulandı. HIV ile yaşayanlar ayrımcılığa, şiddete, nefrete maruz kaldı. Hiçbiri gündem olmadı” diyor Defne Güzel Kaos GL için hazırladığı “AIDS’li İğne” yazı dizisinin “Şov Devam Etmeli” orta yazısında. Bu bölümde HIV aktivisti Yunus Emre Demir ile HIV ve AIDS’i, özneleri yani HIV ile yaşayanları merkeze alarak, ayrımcı, damgalayıcı, fobik ve dışlayıcı olmadan nasıl konuşabilir, ele alabilir ve politikalar üretebilirizi konuştuk.

Programı dinlemek için tıklayın.

Mental Klitoris hakkında

“Seks, cinsellik, cinsel sağlık, cinsel şiddet, toplumsal cinsiyet ve hazza dair kavram ve konuların, konuklarla beraber” seks pozitif yaklaşımla ele alındığı program queer temalara da sıklıkla yer veriyor.

“Sürtük utandırma”, “regl seksi”, “vulvada çeşitlilik”, “hüzünlü taşaklar” gibi merak uyandıran başlıklarla program kaydetmiş Mental Klitoris Spotify’da.


Etiketler: insan hakları, medya, sağlık, cinsellik
İstihdam