02/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Merkez sağda birleşmeyi sağlayan Demokrat Parti (DP), parti programını yenileyerek “cinsel yönelim”i programına dahil etti.

Merkez sağda eşcinsel açılımı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Merkez sağda birleşmeyi sağlayan Demokrat Parti (DP), parti programını yenileyerek “cinsel yönelim”i programına dahil etti.

ANAP ile birleşen DP, eski Başbakan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın da partiye katılımıyla TBMM’de temsil imkanına kavuştu. DP, Meclis’teki 7. parti olurken, “merkez buluşmanın” ilk adımının önceki günkü kongreler olduğunu belirten parti kurmayları, hem parlamento içinden hem de parlamento dışından transferlerle birleşmenin “merkezde bütünleşmeye” dönüştürüleceğini ifade ettiler. CHP’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Celal Doğan’ı önceki günkü kongreyle saflarına katan DP, önümüzdeki süreçte Doğan gibi “merkez siyaseti” temsil eden pek çok ismi vitrinine dahil etmeyi planlıyor.
 
Cinsel Yönelim, programa girdi
 
Vatandaşlara “herkes için hak, özgürlük ve fırsatlar düzeni” önerisinde bulunduğu belirtilen programda, hiçbir ayrımcılığın kabul edilmeyeceği ifade edilirken “cinsel yönelim”in de ayrımcılık unsuru olarak kabul edilmeyeceği kaydedildi.
 
“Vatandaşların ırkına, milliyetine, gelir düzeyine, dinine, etnik kökenine, fiziksel durumuna, cinsiyetine, cinsel yönelimine, yaşadığı ve çalıştığı yere, yaşına, kim olduğuna bakılmaksızın herkes için hak, özgürlük ve fırsatlar düzeni öneriyoruz. Herkesi vatandaş olarak tüm hakların öznesi kılan ve eşitlik ilkesini koşulsuz güvenceye alan ve devlete şart getiren yeni bir sözleşme Anayasa halkın onayına sunulacaktır.”
 
İki partinin kurmaylarından oluşan bir komisyon tarafından kaleme alınan programda, yarı başkanlık sistemine geçiş ve buna bağlı olarak milletvekili sayısının 450’ye çekilerek, 150 üyeli bir senato oluşturulması önerildi.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam