28/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Mersin 7 Renk LGBTİ, Mersin Üniversitesi’nde ‘LGBTİ’lere Yönelik Ayrımcılık’ı anlattı.

Mersin 7 Renk LGBTİ, Mersin Üniversitesi’nde “LGBTİ’lere Yönelik Ayrımcılık”ı anlattı.

 

Mersin 7 Renk LGBTİ, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Ayrımcılık” dersine konuk oldu. Dernek aktivistleri Gizem Derin ve Tuna Şahin, Filiz Bilgin Ülken’in Ayrımcılığa Karşı İnsan Hakları dersinde “LGBTİ’lere Yönelik Ayrımcılık” başlıklı bir sunum yaptı.

 

Ayrımcılık, LGBTİ’lerin ayrımcılığa maruz kaldığı alanlar, heteroseksizm, seks işçiliği, nefret suçları, LGBTİ örgütlülüğü ve ayrımcılıkla mücadele konularının konuşulduğu derste iletişim öğrencilerinin soruları da yanıtlandı.

 

Mersin Üniversitesi’nde 5 Mayıs’ta da “Nefret Suçları” başlıklı bir panel yapılacak. Mersin 7 Renk LGBTİ, Avam Fanzin, Mersin Üniversitesi Sinema Topluluğu ve Alternatif’in düzenlediği etkinlikte Radikal’den Gazeteci İsmail Saymaz ve Kaos GL’den Gazeteci Yıldız Tar konuşacak. Saymaz, Hrant Dink ve Zirve Yayınevi cinayetlerini anlatırken; Yıldız Tar cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli nefret suçları ve bunların basına yansımalarını aktaracak.

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA)  tarafından desteklenen "LGBT Hakları için Farkındalık Projesi" kapsamında gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam