25/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin 7 Renk LGBT Derneği aktivistleri, Toros Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’ndeki etkinliklere katılarak üniversite öğrencilerini bilgilendirdi.

Mersin 7 Renk LGBT Derneği aktivistleri, Toros Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’ndeki etkinliklere katılarak üniversite öğrencilerini bilgilendirdi.
 
Mersin 7 Renk LGBT’nin, homofobi ve transfobiye karşı etkinlikleri devam ediyor. İl genelinde çeşitli panel ve söyleşilerle heteroseksizme karşı mücadeleyi büyüten Mersin 7 Renk, Mayıs ayında üniversitelerde etkinliklere katıldı.
 
Toros Üniversitesi: LGBT’den nefret etme!
7 Mayıs’ta ilk olarak Toros Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Psikoloji Günleri etkinliği kapsamında “LGBT’den nefret etme, LGBT’yi fark et” başlıklı panelde öğrencilerle buluşan 7 Renk aktivistleri, LGBT alanındaki temel konularda öğrencileri bilgilendirdi.
 
7 Renk Derneği Başkanı Yağmur Arıcan, “Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile transseksüellik ve LGBT’lerin istihdamı” başlıklı bir sunum yaptı. Ardından kendi hayatında trans kimliğiyle yaşadığı zorlukları ve işten ayrılmak zorunda kalış sürecini öğrencilerle paylaştı.
 
Bir diğer LGBT aktivisti Akın K., gey yönelim hakkında bilgi verdikten sonra kendi açılma sürecini aktardı.
 
Duygu Ç. da katılımcıları biseksüellik konusunda bilgilendirdi.
 
Gizem Ondokuz ise 7 Renk’in örgütlenme süreci ve queer teorisinden bahsetti.
 
Mersin Üniversitesi: Tek ihtiyacımız sevgi mi?
7 Renk aktivistleri, 8 Mayıs’ta ise Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) TMMOB ’un düzenlediği panelde üniversite öğrencileriyle buluştu. “Tek İhtiyacımız Sevgi mi?” isimli filmin gösteriminin ardından söz alan Tuna Şahin, Türkiye’de LGBT hareketi ve siyasi kazanımlar hakkında konuştu.
 
Gizem Ondokuz, “Toplumsal Cinsiyet” konusunda anlatırken, 7 Renk’ten Sonay ailesine açılma sürecini paylaştı.
 
12 Mayıs’ta da MEÜ Eğitim Fakültesi’nde “Dikkat Okulda Trans Var” filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından Yağmur Arıcan öğrencilere “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği”, Tuna Şahin “Türkiye’de LGBT Hareketi ve Siyasi Kazanımlar”, Özlem O. “Trans Erkeklik”, konuları hakkında söz alırken, Eğitim-Sen kadın komisyondan Nermin Karasu ise LGBT konusundaki çalışmalarını aktardı.
 
Etkinliklerde son olarak katılımcıların soruları yanıtlanırken, öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekti. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam