27/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin 7 Renk LGBT; sopalı transfobik saldırıyı ve hastanede yaşanan ayrımcılığı kınadı, ‘Korkmayın, biz insan yemiyoruz’ dedi.

Mersin 7 Renk LGBT; sopalı transfobik saldırıyı ve hastanede yaşanan ayrımcılığı kınadı, “Korkmayın, biz insan yemiyoruz” dedi.
 
Mersin LGBT 7 Renk, transfobik saldırıya uğrayan ve tıbbi müdahale için gittiği hastanede de transfobiyle karşılaşan Cansu için eylem yaptı. Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen dernek üyelerİ ile sivil toplum örgütü temsilcileri, Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, HDK Mersin Kadın Meclisi basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Eylemde, “Trans cinayetleri politiktir”, “Yeter artık nefretin, öldürmekle bitmedim”, “Transfobiye hayır”, “Şiddet var” yazılı pankart ve dövizler taşınırken, “Nefret vurdu devlet korudu”, “Genel ahlak kimin ahlakı”, “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganları atıldı.
 
“Kana bulanmış ahlakınız batsın!”
Açıklamayı yapan Mersin 7 Renk basın danışmanı Elif Tuna Şahin sözlerine, “Bizden nefret ediyorsunuz. Bize başka bir alternatif sunmadığınız için dahili olduğumuz hayattan ve meslekten nefret ediyorsunuz. Çünkü bizi ne tanıyor ne de tanımaya gayret gösteriyorsunuz” diyerek başladı.
 
Heteroseksizmin eril baskısının kendilerine nefes aldırmadığını belirten Şahin, “Ayrımcılığa uğrayan bizleri yok sayan kana bulanmış ahlakınız batsın” dedi.
 
“Korkmayın, insan yemiyoruz”
Arkadaşları Cansu’ya yapılan saldırıya, “Keşke dokunabilseydiniz insanlığımıza. Korkmayın! Eşcinseller canlı tarihinden bu yana varlar ve insan yemiyorlar” diye tepki gösteren Şahin, heteroseksizmi kırdıkları oranda dünyayı daha yaşanılabilir kılacaklarını söyledi.
 
İnsanlıktan, şiddetsizlikten, nefretsizlikten kimseye zarar gelmeyeceğini vurgulayan Şahin, “Bizi kanattıkça, canımızı yaktıkça mutlu mu oluyorsunuz” diye sordu. Transfobi ve homofobinin yıkıcı sonuçlar doğuran psikolojik bir hastalık olduğunu dile getiren Şahin, bu hastalığın tedavi edilebileceğini ve önüne geçilebileceğini söyledi.
 
“Biz durdurulamayız!”
Konuşmasına Eurovision yarışmasında birinci olan Conchita Wurst’un lafı ile son veren Şahin şu ifadelerde bulundu: “Biz biriz ve durdurulamayız. Sizin kadar gerçek ve sizin kadar insanız. Eşcinsellere dokunun, hayatlarına dokunun griye batmış yaşamınıza bir renk bulaşacaktır. Bizim de bir birey olduğumuzu ve yaşama hakkımız olduğunu unutmayın.”
 
Açıklamanın ardından kitle, alkış ve sloganlarla Özgür Çocuk Parkı’na kadar yürüyerek eylemine son verdi.
 
İlgili haber:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam