16/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBT topluluğu 7 Renk, Mersin’de yaşayan LGBT’lere yönelik ‘Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Sağlıklı Cinsellik’ başlıklı bir seminer düzenledi.

Mersin 7 Renk’ten ‘Sağlıklı Cinsellik’ Semineri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin LGBT topluluğu 7 Renk, Mersin’de yaşayan LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yönelik “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Sağlıklı Cinsellik” başlıklı bir seminer düzenledi. Dernekleşme aşamasındaki 7 Renk’in ofisinde Cumartesi günü yapılan etkinlikte Stajyer Doktor Yiğit Kuran sunum yaptı.
 
“Birinci Şart Korunma”
Yiğit Kuran, sağlıklı cinsellik için dikkat edilmesi gerekenlerin başında, kondom kullanımı başta olmak üzere korunmanın geldiğini belirtti. Kuran, cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskini azaltan diğer faktörleri şöyle sıraladı: Tek eşlilik, hijyen, partnerini tanıma, aşılanma ve düzenli enfeksiyon taraması.
 
“Mutlaka Tedavi Edilmeli”
Kuran, vücudunun herhangi bir yerinde olağan dışı bir belirtiyle karşılaşanların, vakit kaybetmeden bir doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi.
 
Kuran, daha sonra cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, bulaşma yolları, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi vererek kadın ve erkek kondomunun doğru kullanımını görsellerle açıkladı. 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam