26/02/2013 | Yazar: Seçin Tuncel

8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel programı kapsamında Kaos GL ve Mersin Akdeniz Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "LGBT Hakları Eğitimi" yapıldı

Mersin Akdeniz Belediyesi ve Kaos GL’den LGBT İnsan Hakları Eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın yerel programı kapsamında Kaos GL ve Mersin Akdeniz Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "LGBT Hakları Eğitimi" Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi Toplantı Salonunda dün yapıldı.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan’ın konuşmasıyla açılan eğitime Dr. Didem Gediz Gelegen, Kaos GL Derneği’nden Psikolojik Danışman Yasemin Şafak, Seçin Tuncel, Esin Aksoy, sosyal çalışma uzmanları, öğretmenler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
 
Eğitim Yasemin Şafak tarafından hazırlanan ve psikodrama yöntemiyle gerçekleşen bir ısınma atölyesiyle başladı. Bu atölyede kişilere toplumda var olan gruplara yönelik roller dağıtılarak barınma, ulaşım, sağlık gibi haklarla ilgili sorular soruldu.
 
“LGBT’lerle Karşılaştığımızda Ne Yapacağımızı Bilemiyoruz”
 
Isınma atölyesi sonrasında Şafak "Ülkede yaşayan birçok insan ile LGBT bireyler arasında çok mesafeli bir ilişki var. Her zaman karşımıza çıkma olasılığı olan ama karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilemediğimiz durumlardan birisi. Önyargılar, kişinin değer yargıları, toplumun aşıladığı birtakım farklı düşünceler, yanlış düşünce ve yanlış tanımlamalar yüzünden aşırı tepkiler gösterebiliyoruz" dedi.
Eğitimin ikinci kısmında Yasemin Şafak, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kavramlarını açıkladı. "Okulda LGBT Öğrenciler ve Aile ile Çalışma" oturumu ise katılımcıların da fikirlerini paylaşabileceği bir kısım oldu. Öğleden sonra ise ağırlıklı olarak deneyim paylaşımı yapıldı. "Sıkça Sorulan Sorular" atölyesinde hem kişisel deneyimlere hem de Kaos GL derneği tarafından izlenen çeşitli hak ihlallerine yer verildi.
 
Eğitim çalışmasında katılımcılara “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” ve “Sık Sorulan Sorular” kitapçığı dağıtıldı.
 
* Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın yerel programı Canada Fund for Local Initiatives tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: insan hakları
İstihdam