26/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Mersin’de kadınlar ve LGBTİ+’lar polis barikatını aşarak 25 Kasım’da erkek şiddetine karşı yürüdü.

Mersin’de 25 Kasım: Kadınlara değil, katillere barikat Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / Kadından Haber

Mersin’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü polis barikatını aştı. Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla Kushimoto Sokağında bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+’lar erkek şiddetine karşı yürüdü.

“Erkek-devlet şiddetine karşı özsavunmaya” yazılı pankartın açıldığı eylemde, polis yürüyüşü engellemek istedi. Kadınlar, “Kadınlara değil, katillere barikat” diye direnerek polis barikatını aştı.

Özgecan Aslan Meydanı’nda okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kadınları şiddete karşı koruyan 6284 uygulanmıyor. İktidarın kadın düşmanı ve cezasızlık politikalarından güç alan erkek şiddeti her gün en az 3 kadını aramızdan alıyor. İstanbul’da Başak Cengiz’i sokak ortasında öldüren katil “savunmasız olduğu için onu öldürdüm” diyebiliyor. Faillerin keyfi bir şekilde kadın cinayetlerini meşrulaştıran ifadeler kullanması tesadüf değil! İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek kadın cinayetlerinin önüne geçmek için caydırıcı cezalar uygulamayanlar ve kadın düşmanı açıklamaları ile kadınları hedef haline getirenler bu cinayetin sorumlularıdır. Şiddeti önlemek yerine varlığını sürdürmek için şiddeti araç haline getiren, kadınların, LGBTİ+’ların yaşamlarını şiddetle kuşatan erkek ittifakı karşısında hayatlarımızdan ve birbirimizden vazgeçmiyoruz. Ellerimizi ve sesimizi birleştirerek dayanışmayı ve mücadeleyi büyütüyoruz.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam