08/06/2017 | Yazar: Kaos GL

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, LGBTİ’lere yapılan saldırının bütün hak savunucularını hedef aldığını belirtti.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Onur Haftası’na destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, LGBTİ’lere yapılan saldırının bütün hak savunucularını hedef aldığını belirterek Mersin Onur Haftası’nın hedef gösterilmesine karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bugün (8 Haziran) Tabipler Odası’nda yaptığı basın açıklamasıyla tehdit edilen Mersin Onur Haftası ile dayanışma içerisinde olduklarını duyurdu. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da katıldı.

“Mersin halkı adına karar verme yetkisini nerden buluyorlar?”

Platform adına basın açıklamasını Tabip Odası’ndan Ful Uğurhan okudu. Mersin Onur Haftası etkinliklerinin “bazı gazete ve sivil toplum örgütleri tarafından siyasi erkin bu alana dönük siyaseti ve yaklaşımına paralel olarak, insanların dini inançlarına ve değer yargılarına ters düşeceği bahanesiyle engellenmek istendiğini” belirten Uğurhan sözlerine şöyle devam etti:

“Oysa hoşgörünün, birlikte yaşamanın, farklılıkları özümsemenin kendisine kattığı zenginliğin farkında olan Mersin halkı adına karar verme yetkisini nerden bulduğunu bilemediğimiz, milleti sadece kendinden ibaret sayan bu kişilerin, ticari kaygıyla alelacele rezervasyonları iptal eden otel yöneticilerinin bilmesi gereken şudur ki: ‘İnsanların, doğanın, geleceğe dair umutların hunharca katledildiği bu zamanda dünyayı iyilik, güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey.”

Uğurhan, Mersin’deki emek ve demokrasi güçleri olarak LGBTİ’lere yapılan bu saldırıların sadece LGBTİ bireylere olmadığını; demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren tüm hak savunucularının hedef alındığını vurguladı. Uğurhan, “Bundan sonra her türlü ayrımcılık, ötekileştirici ve dışlama politikalarına karşı birlikte omuz omuza mücadele edeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşıyoruz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

Aytuğ Atıcı: Kutuplaştırma bir arada yaşama arzumuzu yok etmeye devam ediyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Mersin Onur Haftası ile dayanışma mesajını bir kez daha belirterek, “Ülkemizde kendini ırk, inanç, cinsel yönelim açısından nasıl tanımlarlarsa tanımlasınlar her bireye saygı duymalıyız. Mersin’de yapılmakta olan etkinlikleri engellemek isteyen zihniyetin arkasında durduğu gerekçe toplumsal değer yargıları ve inanç. Bazı vakıflarda çocuklara tecavüz edilirken bu zihniyet neredeydi? Bu çocuklara tecavüz edilmesi o değer yargılarına uygun mudur? Sivas’ta Madımak’ta insanların diri diri yakılması toplumsal değere uygun mudur” diye sordu.

Atıcı, toplumsal kutuplaştırmadan kimseye yarar gelmeyeceğini vurguladı, “Kutuplaştırma bir arada yaşama arzumuzu yok etmeye devam ediyor. Biz Türkiye’de bir arada onurlu bir şekilde, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu demokratik bir cumhuriyet ortamında yaşamak istiyoruz. Her birey birbirine sahip çıkarsa sorun çözülür” şeklinde konuştu.

İlgili haberler:

Mersin Onur Haftası’ndan tehditlere cevap: Onuruma dokunamazsın!

Mersin’de otelden Onur Haftası’na ayrımcılık!

"Toplumsal barışı tehdit edenler, nefreti yaygınlaştıranlardır!"

“Hiçbir değer yargısı LGBTİ’lerin yaşam hakkına kast etmeyi hoş karşılayamaz”

Milat ve Akit, Mersin Onur Haftasını hedef göstermeye devam ediyor

Kocaeli’de Onur Yürüyüşü: Mersin’de direnen lubunyalara selam!

Antep’te Onur Yürüyüşü tramvayda başladı sokakta devam etti

Mersin Onur Haftası’na onlarca kurumdan destek!


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam