31/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Mersin Onur Haftası kapsamında ‘Muammalı Çok Hummalı’ sergisi açıldı.

Mersin Onur Haftası, sergi açılışıyla başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mersin Onur Haftası kapsamında “Muammalı Çok Hummalı” sergisi açıldı. Açılışta Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Mersin Barosu, Mersin 7 Renk gönüllüsü Gönül Tekniker ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi Çıngı'ya dayanışma ödülleri verildi.

                                                          Foto: Ömer Tevfik

2. Mersin Onur Haftası, “Muammalı Çok Hummalı” sergi açılışıyla başladı. Hadra Hamamı Sanat Evi’nde dün (30 Mayıs) yapılan açılışa yoğun ilgi vardı.

Dramaqueer Sanat Kolektifi, Özge Göncü, Mehmet Fahracı, Sinem Pehlivan ve Cevahir Erdoğan’ın eserlerinin yer aldığı sergi hafta bitene kadar açık olacak.

Sergi açılışı sonrası ödül töreni yapıldı. Ödül töreni başlangıcında konuşan Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nden ve Mersin Onur Haftası Komitesi’nden Gizem Derin, “Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Onur Haftası’nın ikincisini aynı heyecanla düzenliyoruz. Yürüyüşe kadar birçok etkinliğimiz olacak. Ülkedeki durumlar herkesin malumu. Bu yüzden bu seneki Mersin Onur Haftası teması 'muamma' oldu” şeklinde konuştu.

                                                            Sergiye katkı sunan sanatçılar

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Mersin’deki LGBTİ hareketi ile dayanışan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Mersin Barosu, Mersin 7 renk gönüllüsü Gönül Tekniker ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi Çıngı'ya plaketleri verildi.

Bir hafta boyunca Mersin’i gökkuşağına boyayacak etkinliklerin tamamına Mersin Onur Haftası sayfasından ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam