12/12/2018 | Yazar: Aslı Alpar
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği Başkanı Elif Tuna Şahin ‘Eşitlik Birimi’ ihtiyacını hatırlattı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısında Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği Başkanı Elif Tuna Şahin ‘Eşitlik Birimi’ ihtiyacını hatırlattı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin dün gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında Mersin 7 Renk LGBTİ Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Elif Tuna Şahin konuşmasında ‘Eşitlik Birimleri’nin önemine dikkat çekti.
Şahin konuşmasında “1992 de Rio'da başlayan daha yaşanabilir kentler yaratma fikri sonrasında biz yerelde bulunan dernekleri ‘Kadın Dostu’, ‘Engelli Dostu’, ‘LGBTİ Dostu’ kentler inşa edilmesi konusunda ortak çalışmalara itti. Kent Konseyleri’nin ve yerel yönetimlerin bünyesinde kurmayı hedeflediğimiz ‘Eşitlik Birimleri’ tam da hedeflediğimiz toplumsal cinsiyete duyarlı yerel yönetim modelinin oluşturulmasında yol gösterici olacaktır” dedi.
Elif Tuna Şahin
Büyükşehirden ilçelere
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen genel kurulu kaosGL.org’a değerlendiren Şahin şunları söyledi: “Mersin 7 Renk Derneği’nin 20 – 21 Eylül’de Mersin’de Eşitlik Birimi kurulması adına düzenlediği sempozyumun ardından dün gerçekleşen Mersin Kent Konseyi'nin olağan genel kurul toplantısı bizleri Mersin’de Eşitlik Birimi kurulmasına bir adım daha yaklaştırdı. Sempozyum’un ardından 7 Renk ilgili komisyonlarla toplantılar düzenleyerek Belediye Meclisi’ne sunmak üzere bir dilekçe hazırladı. Bu dilekçe Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sunulacak. Eşitlik Birimleri genelde Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerce açılıyor ancak Mersin’de Eşitlik Birimi kurulursa ilk defa Milliyetçi Hareket Parti’li bir belediye sayesinde açılmış olacak. Üstelik bu gelişme eminim ki ilçe belediyelerine de örnek teşkil edecek.”
Eşitlik Birimi LGBTİ vatandaşlar için hayati önemde
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eşitlik Birimi açmasının dezavantajlı kesimler için hayati önemde olduğunu ifade eden Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere Eşitlik Birimi Türkiye’de 14 Belediye tarafından uygulamaya konuldu. Eşitlik Birimleri yerel eşitlik eylem planı, toplumsal cinsiyet duyarlı bütçe gibi konularda çalışmalar sunarak toplumun dezavantajlı kesiminin daha eşit bir yaşam sürmesine yardımcı olacak. Böylesi bir gelişme toplumun en dezavantajlı kesimi olduğu bilinen LGBTİ vatandaşlar için hayati önem taşıyor. LGBTİ’lerin haklarını görünür kılacak ve onların uğradığı hak ihlallerinin önünü kesebilecek bir gelişme.”
İlgili haber:
Mersin’de eşitlik birimi için sempozyum
Etiketler: insan hakları, kent hakkı