05/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin 7 Renk LGBT’nin de bileşeni olduğu Ayrımcılıkla Mücadele Platformu kuruldu.

Mersin 7 Renk LGBT’nin de bileşeni olduğu Ayrımcılıkla Mücadele Platformu kuruldu.
 
Mersin’de 20 sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından, Ayrımcılıkla Mücadele Platformu kuruldu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen platform üyeleri, platformu tanıttılar. Mersin 7 Renk LGBT Dayanışma Derneği’nin de bileşeni olduğu platformun temel çalışma alanını “dezavantajlı birey ve gruplara dönük ayrımcılık”la mücadele oluşturuyor.
 
Basın açıklamasında platform adına açıklamalarda bulunan Akdeniz Göç-Der Genel Sekreteri Hüseyin Aslan, ayrımcılık, dışlanma ve ötekileştirme karşısında savunmasız durumda bulunan çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler, kadınlar, LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel ve trans), farklı etnik gruplar, farklı inançta gruplar ve zorla yerinden edilmiş birey ve gruplarla ilgili çalışmaları yürüteceklerini söyledi.
 
Platformun temel çalışma alanının dezavantajlı birey ve gruplara karşı yapılan her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek olduğunu kaydeden Aslan, “Platform üyesi olan hiç bir örgütün özgül çalışma alanlarında faaliyet yürütmez. Ayrımcılıkla mücadele platform çatı örgütü değildir. Siyasi partilerden ve devletten bağımsızdır. Karar alma süreçlerinde katılımcı esastır. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerine riayet eder, şeffaftır. Platform Mersin’de hak temelli çalışan sivil toplum örgütlerinin katılımına açıktır” diye konuştu.
 
Platformun amaçlarından da bahseden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Farklı tematik alanlarda çalışan hak temelli sivil toplum örgütlerinin, inisiyatiflerinin eşit ve gönüllü işbirliğine dayanır. Platform yerel düzeyde bilgi ve deneyim paylaşımı, ağ üyesi örgütlerin ayrımcılıkla mücadele kapasitelerini geliştirmeye çalışır. Mağdurların güçlendirilmesine dayalı savunuculuk faaliyetlerini destekler. Toplumda ayrımcılıkla ilgili farkındalık düzeyini artırma faaliyetlerini geliştirir. Yerel politika belirleyicilerini ve uygulayıcılarını etkilemeye çalışılarak katılımcılığın artırılmasına sağlayacak. Ayrımcılık karşıtı etkili yasal düzenlemelerin yapılması ve mekanizmaların oluşturulması için politik öneriler geliştirir. Ulusal ve uluslararası mekanizmaların kullanılması yolunu açmaya çalışır. Savunuculuğun güçlendirilmesi, ön yargıların kırılması, ayrımcılıkla mücadele konusunda kamuoyu oluşturma çalışmaları yürütür.” 

Etiketler: insan hakları
2024