24/12/2013 | Yazar: Baki Uguz

Mersin’de seks işçiliği yapan bir transseksüel, bir grubun sopalı ve döner bıçaklı saldırısına uğradı.

Mersin’de Transfobik Nefret Saldırısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin’de seks işçiliği yapan bir transseksüel, merkez Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz gün bir grubun sopalı ve döner bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır şekilde yaralanan trans kadın ambulansla Toros Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Deniz isimli trans kadın, Pazartesi akşam saat 20.30 sularında evinden çıkıp Pozcu semtindeki Akbank’ın önüne geldiğinde ellerinde sopalar ve döner bıçakları olan 3 kişinin saldırısına maruz kaldı.
 
"Sizleri burada istemiyoruz, defolun gidin buradan" diye bağırarak transfobi kusan saldırganlar, ellerindeki sopalar ve döner bıçaklarıyla feci şekilde yaraladıkları trans kadını daha sonra yoldan geçen bir aracın önüne attılar. Saldırıda kafasına aldığı döner bıçağı darbelerinden dolayı kesikler oluşan trans kadın Deniz’in sol bacağı kırıldı.
 
Çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla Toros Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Deniz, "Olay yerinde ben darp edilirken kimse yardım etmedi. Olayın meydana geldiği yerdeki kamera kayıtlarının incelenmesini istiyorum" dedi. Deniz’in kırılan bacağı alçıya alınırken, Toros Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor.
“Hastanede suçlu muamelesi gördük!”
Saldırıya uğrayan Deniz’e acil serviste refakat eden trans arkadaşları ise burada, polislerin kötü muamelesine maruz kaldıklarını belirttiler. Translar yaşadıklarını şöyle anlattılar: “Deniz acil servise getirildiğinde uzun süre sedyede bekletildi. Ayrıca sanki güvenlik açısından tehdit unsuruymuşuz gibi etrafımızda adeta güvenlik çemberi oluşturuldu. Görevli doktor, röntgen çekilmesi için Deniz’i Mersin Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Acil servisin önünde iki tane ambulans olmasına rağmen bize ’112’yi arayın, ambulansı kendiniz çağırın’ dediler."

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam