06/04/2016 | Yazar: Kaos GL
Bir grup gönüllü, tutuklanan akademisyenlere destek olmak için ‘Susma. Sustukça MetrU sana gelecek’ sloganıyla Metris Üniversitesi sitesini kurdu.

Bir grup gönüllü, tutuklanan akademisyenlere destek olmak için “Susma. Sustukça MetrU sana gelecek” sloganıyla Metris Üniversitesi sitesini kurdu.
"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Nişantaşı Üniversitesi'nden kovulan Muzaffer Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Munganve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Kıvanç Ersoy tutuklanmasının ardından internette Metris Üniversitesi kuruldu.
MetrU'nun tarihçesi...
"50.000 metrekare alana sahip modern kampüsüyle eğitime başlayan üniversitemiz, kısa sürede genişleyerek birçok fakülte ve bölümle öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunar hale gelmiştir.
2023 ve 2071 stratejik hedefleri doğrultusunda, bölgesinde lider bir Türkiye yaratma hedefiyle faaliyetlerini yürüten MetrU bünyesinde, halihazırda yüzlerce öğrenci bilimin ve teknolojinin ışığında eğitimlerine devam etmektedir.
2014 yılında Silivri’de yeni kampüsümüzün inşasına başlanmıştır ve önümüzdeki yıllarda çağı yakalayan yeni ve dinamik yapı ile burada da hizmet verilmeye başlanacaktır.
Her gün daha da genişleyen saygın akademik kadrosu sayesinde, Türkiye’nin önde gelen köklü kuruluşlarıyla rahatlıkla rekabet eder hele gelen MetrU’nun en önemli stratejik avantajı, sağlamış olduğu “mecburi yatılı” eğitim sistemidir. Böylece, öğrenciler ve hocaların, gündelik hayatın alabildiğine sıkıcı ve yıpratıcı dertleriyle meşgul olmaksızın, mevcut enerjilerinin tamamını eğitim ve araştırma çalışmalarına ayırmaları, herhangi bir şüpheye zemin bırakmayacak şekilde kendiliğinden tesis edilmektedir."
Neden MetrU?
"MetrU, çünkü gündelik hayatın patırtısı gürültüsüyle uğraşmadan, dikkatinizi dağıtacak ortamlardan uzak, uyku düzenine sirayet edilen sağlıklı bir ortam!
MetrU, çünkü mecburi yatılı sistemimizle, ev kirası, yurt sırası dertlerine son!
MetrU, çünkü her geçen gün hızla genişleyen bir akademik kadro! (-Şu anda Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden 2000’i aşkın akademisyeni kadromuza katma çalışmamız son sürat devam ediyor.
Metru, çünkü, ülkenin dört bir yanına yayılmış olan ceza infaz sistemiyle, başka kampüslerde eğitim görme fırsatı! Üstelik öyle başka üniversiteler gibi 1-2 dönem de değil, 3 yıl, 4 yıl, yeri gelirse 11 yıl!"
Metris Üniversitesi'nin sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Etiketler: insan hakları, eğitim