23/02/2021 | Yazar: Kaos GL
Mülteci Hakları Koordinasyonu, “Birinci Yılında: Türkiye – Yunanistan Sınırında Neler Oldu?” konferansına davet ediyor.
Mülteci Hakları Koordinasyonu, “Birinci Yılında: Türkiye – Yunanistan Sınırında Neler Oldu?” konferansı düzenliyor.
28 Şubat Pazar günü dijital ortamda gerçekleşecek konferansın moderasyonunu Burcu Karakaş yapacak. Kaos GL Derneği Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara “Yunanistan ve Türkiye Sınırındaki Mültecilerin Durumuna İlişkin Gözlem ve Değerlendirme Raporu”nu sunacak. Pırıl Erçoban “Edirne Sonrası Genel Değerlendirme” ve Dr. Deniz Şenol Sert de “Türkiye’de Mültecilik” başlıklı sunumlarıyla konferansta olacak.
Konferans katılım linkine buradan ulaşabilirsiniz.
Mülteci Hakları Koordinasyonu nedir?
Mülteci Hakları Koordinasyonu (MHK), insan hakları ve mülteci hakları alanında çalışma yürüten 5 sivil toplum örgütünün mültecilerin insan hakları ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi konusunda ortak politika oluşturma ve savunuculuk yapmak üzere oluşturduğu bir sivil toplum ağıdır.
Koordinasyon mülteci, sığınmacı, göçmen ve uluslararası korunmaya ihtiyaç duyan diğer kişilerin insan haklarının ve özgürlüklerinin korunması ve yaşama geçirilmesi konusunda; ortak politika oluşturmayı, uluslararası ve ulusal düzeyde resmi kurumlar, hükümetler arası kuruluşlar ve kamuoyu nezdinde savunuculuk yapmayı, sivil gözetim faaliyetlerinde bulunmayı ve bileşen örgütlere yönelik kapasite geliştirme amaçlı faaliyetlerde bulunmayı amaçlamaktadır.
Koordinasyon, yedi örgütün mülteci hakları alanında kendi bünyelerinde yürüttüğü çalışmalara ek olarak, kamuoyu ve karar vericiler nezdinde farkındalık oluşturmak, göç ve iltica alanındaki politika oluşturma süreçlerine insan hakları perspektifiyle müdahil olmak amaçlarına yönelik “birlikte hareket etme” iradelerinin fiili bir sonucu olarak, 15 Mart 2010 tarihinde kurulmuştur. 2018 yılında tekrar bir araya gelen koordinasyon üyeleri 5 örgüt olarak yola devam etmektedir.
Etiketler: insan hakları, mülteci