30/09/2024 | Yazar: Kaos GL
"Aile Kurumu Çalıştayı"nda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul: “En önemli önerimiz, anayasadaki aile tanımına kadın ve erkek ibaresinin eklenmesidir."
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla düzenlenen LGBTİ+ karşıtı “Aile Kurumu Çalıştayı”nın sonuç raporu açıklandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, LGBTİ+ karşıtı anayasa değişikliği önerilerini açıkladı.
Aile tanımının güncellenmesi gerektiğini öne süren Yurdakul, “Anayasa'daki aile tanımına 'kadın' ve 'erkek' ibaresinin eklenmesi uygun olacaktır. Bununla birlikte dijital platformlarda yayınlanan film ile dizilerin denetim ve kontrolünün yapılması uygun olacaktır. Anne ve babalara ise çocuklarının doğuştan sahip olduğu cinsiyete uygun olarak, sağlıklı cinsel kimlik geliştirmesi için eğitim programları sağlanmalı” dedi.
Yurdakul, sözlerine şöyle devam etti:
“Bununla birlikte ebeveyn ve çocuklara yönelik devletin sunduğu mevcut uygulamaların tanıtımının yapılması ve ebeveynlere yönelik farkındalık çalışmalarının başlaması gerekiyor. Buradaki en önemli önerimiz, Anayasa'daki aile tanımına kadın ve erkek ibaresinin eklenmesidir"
“Anayasa’nın 41’inci maddesinin değişmesi daha doğru bir yaklaşımdır”
Yurdakul, Anayasa’daki aile tanımının değişmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Anayasa'nın 41'inci maddesinin genel başlığında, 'Ailenin korunması, evlilik birliği ve çocuk hakları' şeklinde ve 1'inci fıkrasında yer alan, 'Temelidir ve' ibaresinin yerine, 'Temelidir. Evlilik birliği ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir' şeklinde değiştirilmesi, daha doğru bir yaklaşımdır.”
Konuşmasında çeşitli dijital platformlara erişimin engellenmesi gerektiğini iddia eden Yurdakul, şunları söyledi:
“Sanal ilişkiler için önerilerimiz ise özellikle sanal ilişkilere zemin hazırlayan platformların kullanımının kısıtlanması, gerekirse de erişimlerinin engellenmesi, davranışsal bağımlılık tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması, özellikle aile bireylerinin internet kullanım kurallarını baştan koyması ve denetlemesi ve çevrim içi faaliyetler yerine yüz yüze modellerin önerilmesi ve teşvik edilmesi.”
Etiketler: insan hakları, aile, siyaset