05/02/2024 | Yazar: Kaos GL

MHP’nin seçim beyannamesini açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Toplumda erkek ve kadının rol ve konumları aşındırılmakta” dedi ve seçimlerde LGBTİ+’ları hedef alma yarışına katıldı.

MHP, LGBTİ+ demeden LGBTİ+’ları hedef aldı: “Toplumlar cinsiyetsizleştirilmek istenmekte, aileye küresel saldırı…” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları hedef alan siyasi partiler arasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin 3 ana temadan oluşan 9 ilke çerçevesinden 100 maddelik seçim beyannamesini bugün (5 Şubat) parti genel merkezinde açıkladı.

Durmaz, “Seçim Beyannamesi Takdim Toplantısında”ki konuşmasında isim vermeden LGBTİ+’ları ve hak taleplerini de hedef aldı. Durmaz, konuşmasında cinsiyet ifadesini bir kez kullandı, onda da LGBTİ+’ları hedef aldı.

TIKLAYIN - Seçim öncesi LGBTİ+'ları hedef gösterme yarışını Yeniden Refah başlattı

Aile, “cinsiyetsizleştirilme”, milli ve manevî değerler…

Durmaz, konuşmasının ilgili bölümünde şöyle dedi

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak dikkat kesildiğimiz bir diğer husus ise aile, toplum ve örfümüze karşı yürütülen yıpratma politikaları ve bizi biz yapan değerlerin ağır bir kuşatma altında olmasıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi; aile kurumu başta olmak üzere, millî ve manevî değerlerimizin küresel bir saldırı altında olduğu gerçeğine dikkat çekmekte, gerçekleştirilen saldırıların da sadece ülkemizle ilgili olmadığını, tüm toplumların aynı tehditle karşı karşıya olduğunun altını çizmektedir.

Toplumlar cinsiyetsizleştirilmek istenmekte; tarihsel ve kültürel tüm değer ve kurumlara karşı açık bir saldırı gözlemlenmektedir.

Toplumda erkek ve kadının rol ve konumları aşındırılmakta, özellikle anne ve baba kavramları değersizleştirilmeye çalışılmakta, aile sadece bir arada bulunmaktan ibaret olan basit bir konuma indirgenmek istenmektedir.

Gençlerimiz ve çocuklarımız aileden ve geleneksel değerlerden koparılmakta, önlerine çıkartılan hastalıklı rol modeller sebebiyle kendi örfüne, ailesine ve değerlerine yabancılaştırılmak istenmektedir.

Bu nedenle, yerel yönetimlerin temel hedeflerinin başında aile kurumu, gençler ve çocuklara yönelik bu açık saldırının önlenmesi yer almalıdır.

Türk milleti, geçmişine ve kültürüne sahip çıkmak açısından dünya genelinde en ön sıralarda yer almaktadır.

Ancak sürekli olarak teyakkuz halinde bulunmak ve millî değerlerimize yönelik saldırıları önlemek de en önemli sorumluluklarımızdan biri olmalıdır.

Bu bakımdan, kültürümüzde yozlaşmaya ve değerlerimizde çözülmeye yol açacak teşebbüslere izin vermemek üzere yapılacak çalışmaların en önemli sacayağını yerel yönetimlerimiz oluşturmalıdır.

Milli ve manevi değerlerimizi gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hatırlatacak ve bunların toplumsal hafızadaki yerlerinin kalıcı olmasını sağlayacak kültürel faaliyetler, Milliyetçi Hareket Partili belediyeler için en mühim çalışma alanlarının başındadır.”

TIKLAYIN - Yeniden Refah’ın ardından Saadet Partisi de seçim kampanyasına LGBTİ+ karşıtlığı ile başladı

Yarışı Yeniden Refah ve Saadet başlattı

Her seçim döneminde geleneğe dönüşen LGBTİ+’ları ve haklarını hedef gösterme yarışı tekrar başladı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları gündemine alan ilk siyasi parti Yeniden Refah oldu. Yeniden Refah Partisi, “Ahlaklı belediyecilik” kampanyası kapsamında LGBTİ+’ların “ahlaksız” olduğunu öne sürdü. “Ahlak yoksa, LGBT vardır” diyerek yayınladığı reklam filminde; LGBTİ+’ların örgütlenme özgürlüğünü şu sözlerle hedef aldı:

“Ahlak yoksa LGBT vardır! Sapkın örgütleri şehrimizden çıkaracağız.”

Saadet Partisi Belediye Başkanı Aday Tanıtım Toplantısı, 28 Ocak Pazar günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Parti’nin İstanbul Belediye Başkanı Adayı Birol Aydın oldu. Birol Aydın, tanıtım toplantısındaki konuşmasında LGBTİ+’ları hedef aldı. Evrensel’de yer alan habere göre Aydın şöyle konuştu:

“Önemli bir tercihin eşiğindeyiz. Maalesef bugün İstanbul tekinsizliğin kol gezdiği bir yer. İstanbul sistematik olarak kirletildi. Ne yazık ki uyuşturucunun ve fuhşun bazı semtleri ele geçirdiği, barınma krizinin her yaştan insanı ezdiği bir hale geldi. Adeta bir gayya kuyusuna benzedi İstanbul. LGBTİ denilen sapkınlıklar her alana sirayet etmiş durumda”



Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı, aile, siyaset, yerel seçim
İstihdam