05/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat: ‘Muhabir Michelle Demishevich’e yapılan transfobik işkenceyi kınıyoruz!’

Michelle Demishevich’e polis işkencesini kınıyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat: “Muhabir Michelle Demishevich’e yapılan transfobik işkenceyi kınıyoruz!”
 
Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri T24 muhabiri Michelle Demishevich’e polis saldırısına ilişkin, “Muhabir Michelle Demishevich’e yapılan transfobik işkenceyi kınıyoruz” ifadeleriyle basın açıklaması yayınladı.
 
“Bu saldırının Michelle Demishevich’e yönelmesinin nedeninin trans kadın kimliği olması, transların işkenceci polisler için her daim “kolay lokma” olmasından endişeliyiz” diyen derneklerin açıklamasının tam metni şöyle:
 
“Muhabir Michelle Demishevich’e yapılan transfobik işkenceyi kınıyoruz!
 
“T24 Muhabiri Michelle Demishevich, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ve KADEM(Kadın ve Demokrasi Derneği’nin) Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Erdoğan’ın İstanbul Belçika Konsolosluğunun önündeki basın açıklaması sırasında sivil polislerin işkencesine maruz kaldı!
 
“İşi nedeniyle orda olan Demishevich’e yönelik yapılan transfobik aynı zamanda halkın haber alma hakkına yöneliktir. Sivil polislerin diğer medya kuruluşlarının önünde bu işkenceyi gerçekleştirmiş olmasından endişeliyiz. Ve bu olaya şahit olan medya çalışanlarının olaya seyirci kalması ve daha sonrasında haberleştirmemiş olmasından dolayı üzüntü içindeyiz.
 
“Bu saldırının Michelle Demishevich’e yönelmesinin nedeninin trans kadın kimliği olması, transların işkenceci polisler için her daim “kolay lokma” olmasından endişeliyiz.
 
“Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri olarak T24 Muhabiri Michelle Demishevich’e yapılan transfobik işkenceyi kınıyoruz!”
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam