05/07/2021 | Yazar: Kaos GL

80’li yıllarda Lübnan’dan İspanya’ya sürgün giden bir lubunyanın hikayesini anlatan “Miguel’in Savaşı”, KuirFest ve Documentarist ortaklığında İstanbul’da izleyiciyle buluşacak.

“Miguel’in Savaşı” Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lübnanlı belgeselci Eliane Raheb’in keskinliği ve Miguel’in özgünlüğü ve samimiyeti, filmin kolaj, animasyon ve yeniden canlandırma sahneleri ile kurduğu güçlü sinema diliyle buluşuyor. Ve Miguel’le birlikte, lubunya olmak, aile, aşk, göçmenlik, savaş, suçluluk, homofobi ve “gönüllü” sürgünlük ekseninde karmaşık ve yüzleşmelerle dolu çok katmanlı bir yolculuğa çıkıyoruz. (Filmin KuirFest’te yer alan tanıtım metninden)

80’li yıllarda Lübnan’dan İspanya’ya sürgün giden bir lubunyanın kendisi ve kendi geçmişiyle yüzleşme ve barışma hikâyesini anlatan “Miguel’in Savaşı” filmi, Documentarist ve KuirFest ortaklığında, DOCUMENTARIST 14. İstanbul Belgesel Günleri kapsamında seyirci karşısına çıkıyor.

10 Temmuz Cumartesi günü saat 19:00’da Fransız Kültür Merkezi’nde (İstanbul) gerçekleşecek gösterimin ardından Miguel Jleilaty ile sohbet etkinliği yapılacak.

Ayrıntılı bilgi ve DOCUMENTARIST 14. İstanbul Belgesel Günleri programına bakmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam