21/02/2008 | Yazar: Kaos GL

İngiliz müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Brit Ödülleri gö

Mika'ya Brit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İngiliz müzik dünyasının en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Brit Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede, ‘En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı Ödülü’ eşcinsel şarkıcı Mika’ya gitti. Geçen sene İngiltere’de düzenlenen bir anketle ‘tüm zamanların ‘gay ikonu’’ seçilen Kylie Minouge ise ‘Uluslararası Alanda En İyi Kadın Şarkıcı’ seçildi.

İngiliz müzik dünyasının Grammy’si sayılan Brit Ödülleri dün gece Londra’da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

* Mika ve Beth Ditto

Sheffield kentinden 4 gencin oluşturduğu Arctic Monkeys grubu, ikinci yıl üst üste İngiliz Müzik Ödülleri’nde en iyi İngiliz grubu ve en iyi İngiliz müzik albümü ödüllerini kazanırken, en iyi çıkış yapan şarkıcı ödülü Beyrut doğumlu eşcinsel şarkıcı Mika’ya gitti.

En iyi erkek şarkıcı Mark Ranson, en iyi kadın şarkıcı ödülü Kate Nash’in oldu. Gecede reform geçiren İngiliz pop grubu Take That en iyi canlı performans ve en iyi single ödüllerine layık görüldü.

*Amy Winehouse ve Kylie Minogue

‘Gay İkonu’na da ödül

Uluslararası ödüller dalında en iyi erkek şarkıcı ödülü Kanye West’in olurken Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue ise bu daldaki en iyi kadın şarkıcı ödülünü kazandı. Minogue sahne performansıyla törene katılanları coşturdu.

Amy Winehouse da oradaydı

Gecede ABD’li Foo Fighters en iyi uluslararası grup ve en iyi uluslararası albüm ödülü alırken, bu ay beş Grammy ödülü ile adından söz ettiren Amy Winehouse da gecede sahne alanlar arasındaydı.

Mccartney’e Ömür Boyu Başarı Ödülü

Londra’nın Earl’s Court semtinde yapılan gecede, eski Beatles grubunun üyesi, Paul McCartney’e müziğe katkılarından ötürü ömür boyu başarı ödülü verildi. McCartney kendisini ayakta alkışlayanlara karşılık olarak unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

*BRIT AWARDS 2008 - Kazananlar:

En İyi Canlı Performans: Take That

Eleştirmenin Seçimi: Adele

En İyi Çıkış Yapan İngiliz şarkıcı: Mika

En İyi Uluslararası Erkek Şarkıcı: Kanye West

En İyi İngiliz Erkek Şarkıcı: Mark Ronson

En İyi Uluslararası Kadın Şarkıcı: Kylie Minogue

En İyi Uluslararası Grup: Foo Fighters

En İyi İngiliz Kadın Şarkıcı: Kate Nash

En İyi Uluslararası Albüm: Foo Fighters ‘Echoes, Silence, Patience & Grace’

En İyi İngiliz Grubu: Arctic Monkeys

En İyi Single: Take That ‘Shine’

En İyi Albüm: Arctic Monkeys ‘Favourite Worst Nightmare’

Müziğe Katkı Özel Ödülü: Paul McCartney

Etiketler: kültür sanat
İstihdam