07/06/2017 | Yazar: Aslı Alpar

3. Mersin Onur Yürüyüşü Milat ve Akit Gazeteleri tarafından hedef gösterilmeye devam ediyor.

Milat ve Akit, Mersin Onur Haftasını hedef göstermeye devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3. Mersin Onur Yürüyüşü Milat ve Akit Gazeteleri tarafından hedef gösterilmeye devam ediyor.

3. Mersin Onur Haftası ve Yürüyüşü Milat ve Akit Gazeteleri tarafından hedef gösterilmeye devam ediyor.

Mersin Onur Haftası'nı hedef gösteren ilk metin 1 Haziran günü yayınlanan Milat Gazetesinden Özlem Doğan imzasını taşıyor. “Onur’suz Provokasyon” başlıklı yazı, Onur Haftası’nın provokasyon amacıyla yapıldığını öne sürüyor. Onur Haftası’nı “Müslümanları tahkir etmeyi hedefleyen”, “LGBTİ’nin haçlı ittifakı”, “Müslüman gençlerin ahlakını bozmak için yapılan etkinlik” olarak betimleyen Doğan’ın nefret yazısında Eğitim-Sen LGBTİ’lerle dayanışma sergilediği için hedef gösterildi. Aynı yazı “toplumda tepki çığ gibi” başlığıyla gerçeği çarpıtıyor.

LGBTİ’lerle dayanışan kurumlar hedef gösterildi

Yeni Akit’de dün“Mersin’deki onursuz yürüyüş iptal edildi” başlıklı bir yazı yayınladı. LGBTİ’lere “Ramazan ayında provokasyon peşinde olan sapkınlar grubu” diye saldıran Akit, İzmir’deki yürüyüşün “tüm tepkilere rağmen” gerçekleştiğini iddia ediyor. Mersin Valililiğinin her sene olduğu gibi bu sene de izin vermediği Onur Yürüyüşü’nü “Mersin’de sapkına geçit yok” ara başlığıyla duyuruyor.

Haber hedef göstermede sınır tanımıyor; “PKK’lılar destek veriyor”, “Alman Friedrich Naumann Vakfı'nın fonladığı Kaosgl”, “PKK yanlısı terör bildirisine imza atan akademisyenler, Tabipler Odası, Alisiz Alevi oluşumu Pir Sultan Abdal Derneği Mersin Şubesi ve PKK'nın STK uzantısı İnsan Hakları Derneği'nin” ifadeleri yer alıyor.

Mabel Matiz’in fotoğrafı buğulanarak kullanıldı

Milat Gazetesi bugün yani Mersin Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce yeniden benzeri bir nefret haberine yer verdi. Haber, Mabel Matiz’in Onur Yürüyüşü’ne katıldığı bir fotoğrafı göğsü ve elindeki dövizi buğulayarak kullanmış. Eğitimsen’den, Tabibler Odasına, LGBTİ topluluğundan destekleyen tüm kurumalar nefret kusan bu haberde Milat, Cumhuriyet Gazetesi tarafından hedef gösterildiğini yazacak kadar da pervasız. Gazete, Mersin Onur Haftası Komitesi’nin basın açıklamasına yer veren Cumhuriyet Gazetesi’ni kendilerini hedef gösterdiğini ileri sürüyor.

Aşk nefretten güçlüdür!

Mersin Onur Haftası etkinlikleri devam ediyor. Mersin Onur Yürüyüşü’nün hedef gösterilmesi üzerine KaosGL.Org’da Gökkuşağı Forumuna yazan Aylin Keser’in cesaretlendirici cümleleriyle bitirelim: “Geçmişten günümüze birileri yıkarken biz yeniden kurduk. Birileri üstünü karaladı biz yeniden çizdik. Birileri saldırıp parçaladı ama biz yeniden bir araya geldik. Çünkü aşk nefretten daha güçlüdür.


Etiketler: medya
İstihdam